Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Αρνούνται τη μεταφορά μαθητών τα ΚΤΕΛ

Αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, τα λεωφορεία ΚΤΕΛ των νομών της Πελοποννήσου αρνήθηκαν τη Δευτέρα να μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία τους, υλοποιώντας απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας ΚΤΕΛ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από την περσινή σχολική χρονιά, «παρ' ότι από το υπουργείο έχει πραγματοποιηθεί η εκταμίευση του ποσού», καθώς και για οφειλές του 2011.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βαγγέλης Γιαννακούρας, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, δεσμεύθηκε ότι τα οφειλόμενα του 2010 βρίσκονται σε τράπεζα της Τρίπολης, την Τετάρτη θα υπογραφούν τα σχετικά εντάλματα από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το πρωί της Τετάρτης θα πιστωθούν οι λογαριασμοί του ΚΤΕΛ. Όπως διευκρίνισε, τα χρήματα θα δοθούν με περικοπή 20% και όποιο ΚΤΕΛ δεν δεχτεί το «ψαλίδισμα», δεν θα πιστωθούν οι λογαριασμοί του.
Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ, πάντως, περιμένουν ενημέρωση από την ομοσπονδία τους για το αν θα συνεχίσουν ή θα διακόψουν την κινητοποίησή τους.
Επίσης, το σύνολο των δεδουλευμένων τους ζητούν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί που μεταφέρουν μαθητές στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη γνωστοποίηση απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να επιχορηγηθούν οι Περιφέρειες της χώρας με ποσό μειωμένο κατά 20% για τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.
Όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποί τους, το βασικό τους αίτημα είναι η άμεση καταβολή του 80% του ποσού που τους οφείλεται και η αποπληρωμή των υπόλοιπων χρημάτων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν για αναστολή των μεταφορών από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενόψει, μάλιστα, της διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...