Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΣΥΝ: "Ιστορική γκάφα η καθιέρωση δύο τύπων απολυτηρίου Λυκείου"

Ο ΣΥΝ κάνει λόγο για "ιστορική γκάφα" του υπουργείου Παιδείας με την καθιέρωση δύο τύπων απολυτηρίου Λυκείου, ένα μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και ένα μέσω της συμμετοχής των τελειοφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνασπισμού παρά τη ρητή διαβεβαίωσή του υπουργείου προς γονείς και μαθητές, ότι τα δύο απολυτήρια θα είναι απολύτως ισότιμα μεταξύ τους, "τα γεγονότα όχι μόνο τους διέψευσαν οικτρά, αλλά απέδειξαν ταυτόχρονα και την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την ανυποληψία της κυβέρνησης και του στελεχικού δυναμικού του υπουργείου".

Το Τμήμα Παιδεία του ΣΥΝ επικαλείται σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα" στις 22/5, σύμφωνα με το οποίο η υπεύθυνη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Πληροφοριών του Βρετανικού Συμβουλίου, οι υπεύθυνοι της γερμανικής πρεσβείας, η υπεύθυνη του γραφείου για τις σπουδές στη Γαλλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο εκπαιδευτικός σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας, αλλά και η υπεύθυνη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι χωρίς συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και επομένως χωρίς απόκτηση της βεβαίωσης πρόσβασης είναι αδύνατη η εγγραφή Ελλήνων φοιτητών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των χωρών τους.

Επίσης, με σχετική του ανακοίνωση στις 26/04/2011 το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ ζητούσε επί λέξει "την απόσυρση της αιφνιδιαστικής, πρόχειρης και αποκομμένης από τη σχολική πραγματικότητα απόφασης του ΥΠΔΒΜΘ για την καθιέρωση δύο τύπων απολυτηρίων Λυκείου".

Τέλος ο ΣΥΝ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του "στους εγκλωβισμένους γονείς και μαθητές, που πίστεψαν την κ. Διαμαντοπούλου δήλωσαν συμμετοχή σε ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου, με την προοπτική της συνέχισης των σπουδών τους στο εξωτερικό και αυτή την στιγμή βρίσκονται μπροστά σε ένα εφιαλτικό αδιέξοδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...