Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Θεσσαλονίκη: Για πέμπτη ημέρα υπό κατάληψη η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ

Ενα μεγάλο πανό με τη λέξη «Κατάληψη» δεσπόζει πάνω από το κτίριο της Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ για πέμπτη συνεχή ημέρα. Η λέσχη κινδυνεύει με λουκέτο από το Σεπτέμβριο λόγω της υποχρηματοδότησης και παραμένει ερμητικά κλειστή για τους περίπου 5.000 φοιτητές που σιτίζονται εκεί τη στιγμή μάλιστα που έρχεται η περίοδος των εξετάσεων.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη της λέσχης την περασμένη εβδομάδα, αντιδρώντας στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίησή της. Οι εργαζόμενοι απαιτούν χρηματοδότηση από το υπουργείο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σημειώνουμε ότι από τους 150 εργαζόμενους, που απασχολούνται στη Φοιτητική Λέσχη, οι 120 δουλεύουν με εργολαβική σχέση εργασίας.
Πρόσφατα, η Διοίκηση της Φοιτητικής Λέσχης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν χρήματα για τη λειτουργία της μόνο μέχρι τον Ιούνη και τους κάλεσε να αποδεχθούν μείωση του χρόνου εργασίας τους για να συνεχίσει να λειτουργεί, διαφορετικά ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να τη δώσει σε ιδιώτη εργολάβο.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, καταγγέλλει ότι η λέσχη «μπαίνει μέσα» κατά 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το άνοιγμα φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
Λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί η λέσχη, αλλά και να μειωθούν τα έξοδά της αναζητεί η πρυτανεία του ΑΠΘ που θα παραχωρήσει αύριο στις 11:00 στην αίθουσα της συγκλήτου σχετική συνέντευξη Τύπου. Εξετάζονται ως λύσεις η διακοπή της λειτουργίας της λέσχης τον Ιούνιο (η σίτιση λήγει στις 30/6) που εκτιμάται ότι θα έχει μικρή πιθανότητα επιτυχίας και ισοσκελισμός εσόδων και εξόδων της λέσχης μέσω, μεταξύ άλλων, περικοπών στις αμοιβές των εργολαβικών υπαλλήλων΄, στις οποίες οι ίδιοι αντιδρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...