Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΟΙΕΛΕ κατά του «ενδοσχολικού» απολυτηρίου

Μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων (12 Μαΐου), η Ομοσπονδία  Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) έρχεται να αμφισβητήσει την εγκυρότητα και νομιμότητα της απόφασης του υπουργείου Παιδείας που δίνει τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων.

Έτσι, η Ομοσπονδία κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αναστολής της απόφασης αυτής.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχ. Κουρουτός, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ότι το υπουργείο Παιδείας «επιχειρεί να καθιερώσει ανισότιμα απολυτήρια λυκείου δύο ταχυτήτων» και τόνισε πως η προσφυγή δεν στρέφεται εναντίον του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά «αποτελεί την ύστατη προσπάθεια της Ομοσπονδίας να προστατευθούν τόσο οι εξετάσεις αυτές, όσο και η ισοτιμία και η εγκυρότητα του απολυτηρίου του Λυκείου».

Η απόκτηση απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για τη δημιουργία εκπαιδευτικών παραμάγαζων που θα εκδίδουν πλασματικούς τίτλους έναντι αμοιβής», υποστήριξε ο κ. Κουρουπός, σημειώνοντας πως ιδιαίτερα στην ιδιωτική εκπαίδευση υπάρχουν δημοσιοποιημένα παραδείγματα πλαστογράφησης τίτλων σπουδών και νόθευσης ενδοσχολικών εξετάσεων, ενώ έκανε λόγο για διεύρυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, προς όφελος -όπως είπε- «των βλαστών των ισχυρών και όσων έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για ένα "άριστο" απολυτήριο».

Εκτιμώντας δε πως τα απολυτήρια που θα εκδοθούν εφέτος «είναι εξαιρετικά πιθανό να κινδυνεύσουν με ακύρωση, εάν υπάρξει έστω και μία προσφυγή εναντίον του κύρους τους στα αρμόδια δικαστήρια» τόνισε ότι η προσφυγή της ΟΙΕΛΕ στο ΣτΕ είχε ως στόχο «να προστατεύσει χιλιάδες μαθητές από μακρόχρονη ταλαιπωρία και από τη δικαιολογημένη αγωνία για το μέλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...