Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Το 1ο Γυμνάσιο Περαίας κοντά στους Ρομά του Δ.Θερμαϊκού


του Γιώργου Νικολαϊδη 
΄Ενας από τους στόχους του ανθρωπιστικού παζαριού που διοργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Περαίας - εκτός από τα εμβόλια και ρουχισμό που έδωσε στους Γιατρούς του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού όπου έδωσε εξοπλισμό και το Παιδικό χωριό-Πλαγιαρίου όπου δόθηκαν είδη διατροφής - ήταν και η βοήθεια προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

Μια από αυτές, αποτελούν εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες , και οι περίπου 400 ρομά του καταυλισμού, που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού.

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ., καθηγήτρια και μικρό αριθμό μαθητών, επισκέφθηκε και μοίρασε ρούχα στους κατοίκους του καταυλισμού.

Το θέμα της μετεγκατάστασης των κατοίκων επείγει, μιας και για τις νέες εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Μακεδονίας-Θράκης, έχει επισήμως και τελεσίδικα επιλεγεί ο χώρος του σημερινού καταυλισμού.

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες.

Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν και που έχουν οριστεί για τις υποδομές συνοικισμών των ρομά.

Επίσης ανοικτά παραμένουν τα θέματα του σχολείου και των περεταίρω εμβολιασμών των τσιγγανόπουλων.

Στα νέα συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου και εταιριών που θα αναλάβουν την μεταφορά μαθητών, θα υπάρχει μέριμνα και γι΄αυτά.

Η Κοινωνική Παιδιατρική έχει αναλάβει την υποχρέωση να επισκέπτεται 2-3 φορές ανά έτος τους καταυλισμούς των ρομά, να ελέγχει την πορεία των εμβολιασμών και να συμμετέχει σ΄αυτούς.

Επείγει να ελεγχθεί όλος ο καταυλισμός με ΜΑΝΤΟUX για φυματίωση.

Η Κοινωνική Παιδιατρική, έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα στους κρατικούς φορείς, για την άμεση αποστολή εμβολίων.

Ελπίζουμε με την αγάπη, για την οποία μας τραγουδάει ο κάτοικος κατά την επίσκεψή μας στον καταυλισμό, στο βίντεο , να λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα υφίστανται και ψάχνουν την λύση τους…

Σχόλιο Παναγιώτη Δημητρά (14/5/2011)
https://www.facebook.com/panayote/posts/172814929441972

Μπράβο στο Γιώργο Νικολαϊδη για το βίντεο που τα λέει όλα!

Το κείμενο έχει και ανακρίβειες:

"Ο δήμαρχος βρίσκεται  σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια για να εξευρεθεί ένας νέος τόπος, όπου θα μπορέσουν να ζήσουν οι τριάντα περίπου οικογένειες. Μόνο τότε θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν και τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν και που έχουν οριστεί  για τις υποδομές  συνοικισμών  των ρομά. Επίσης ανοικτά παραμένουν τα θέματα του σχολείου και των περαιτέρω εμβολιασμών των τσιγγανόπουλων. Στα  νέα συμβόλαια που θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου και εταιριών που θα αναλάβουν την μεταφορά μαθητών, θα υπάρχει μέριμνα και γι΄ αυτά."

Ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτε εκτός από να θέλει να τους διώξει παράνομα και να εμποδίζει μαζί με τον περιφερειάρχη την πρόσβαση των παιδιών Ρομά στο σχολείο αρνούμενοι να παράσχουν μεταφορικά μέσα.

Στις 12/5/2011 υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τρεις τελικές προσφυγές για τον εκπαιδευτικό αποκλεισμό των παιδιών Ρομά  της Περαίας, της Λαμίας και της Ανθήλης (Λαμίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...