Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

ΝΔ: Σε τέλμα η Ανώτατη Εκπαίδευση

Εντονη κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την πολιτική που ακολουθείται για τη μεταρρύθμιση στην Ανώτατη Εκπαίδευση ασκεί η ΝΔ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «τους τελευταίους οκτώ περίπου μήνες η υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει την Ακαδημαϊκή κοινότητα ότι θα καταθέσει άμεσα για ψήφιση νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια είχε θέσει έχουν ανατραπεί».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σε ένα τέλμα γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο με τον τρόπο που πολιτεύεται επί ενάμιση τώρα χρόνο».

«Την περασμένη Παρασκευή η κα υπουργός ανακοίνωσε ότι, μετά τις 15 Ιουλίου, θα δώσει για διαβούλευση και ψήφιση τις προτάσεις της για την Ανώτατη Εκπαίδευση», τονίζει ο τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας και διερωτάται «με ποιους θα διαβουλευτεί όταν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είναι κλειστά και η εκπαιδευτική κοινότητα απούσα».

«Αν αυτό δεν είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο ανεύθυνης και ανερμάτιστης πολιτικής, τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Αν δεν πρόκειται για εμπαιγμό της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και προσχηματικό διάλογο, πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η ακολουθούμενη πολιτική της κας Υπουργού;», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η ΝΔ καλεί την υπουργό Παιδείας «αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη για τη χώρα χρονική στιγμή, όπως και η ίδια επισημαίνει, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να ενημερώσει, επιτέλους, υπεύθυνα την Ακαδημαϊκή Κοινότητα για τις πραγματικές της προθέσεις».
«Να ενσκήψει στα πραγματικά, επείγοντα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, όπου το ένα μετά το άλλο ανακοινώνουν αδυναμία λειτουργίας, και να αφήσει τις «μεγαλόπνοες» και νεφελώδεις ιδέες της, οι οποίες -πολύ φοβόμαστε- ότι μεγαλύτερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα λύσουν», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...