Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στα 60.000 ευρώ το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για μεταγραφές των φοιτητών

Με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάνει λόγο για προοδευτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ανταποκρίνεται στην αξιοκρατία, στην διαφάνεια και προωθεί το νέο ψηφιακό σχολείο διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ισότιμη πρόσβαση μαθητών και καθηγητών, αλλά και την...
αντιπολίτευση να επικεντρώνει την έντονη κριτική της στο θέμα των μεταγραφών και την κατάργηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά το θεσμικό πλαίσιο των προτύπων πειραματικών σχολείων, την Ίδρυση Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την Οργάνωση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ενώ το καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, λαμβάνοντας υπόψη προτάσεις και παρατηρήσεις των κομμάτων, όπως η ίδια ανέφερε, προχώρησε σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές, με σημαντικότερη τη ρύθμιση που αφορά τις μεταγραφές και σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο από 50.000 ευρώ που ήταν αρχικά, στα 60.000 ευρώ.
Ειδικότερα, ορίζεται ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τους δικαιούχους δεν υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ. Παράλληλα «ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα που αποκτά ο φορολογούμενος, η σύζυγος του και τα ανήλικα τέκνα του από κάθε πηγή, ανεξάρτητα αν αυτό είναι πραγματικό ή εισόδημα που προκύπτει με βάσει τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά δέκα χιλιάδες ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του δευτέρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...