Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Πρώτη η Ελλάδα σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών στην ΕΕ

Πρώτη στην ΕΕ σε περικοπές μισθών των εκπαιδευτικών είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για τις επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση στις χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η χώρα μας είναι τέταρτη στην ΕΕ (με 20%) στα ποσοστά περικοπών των δαπανών για την Παιδεία, ενώ προηγούνται η Λετονία (με 55%), η Ρουμανία (με 50%) και η Ουγγαρία (με 27%), χώρες από τις οποίες πέρασε το ΔΝΤ.

Σε 25 χώρες υπήρξαν μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση από το 2008 ως σήμερα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και σε μόλις 14 δεν υπήρξαν.

Μεταξύ αυτών των χωρών που έγιναν μεταρρυθμίσεις βρίσκονται η Ελλάδα, αλλά και η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία κλπ., ενώ μεταξύ των χωρών που δεν έγιναν βρίσκονται η Αλβανία, η Αρμενία, το Ισραήλ κλπ.

Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων σε 14 χώρες, ενώ σε 23 δεν υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις. Ωστόσο, η μορφή των ιδιωτικοποιήσεων ποικίλει. Έτσι, για παράδειγμα, στην Πολωνία οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στην Ιρλανδία σε σχολές για δασκάλους και νηπιαγωγούς, ενώ στην Ολλανδία έχουν γίνει στα προγράμματα Δία Βίου μάθησης.

Να σημειωθεί ότι περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις έχουν γίνει σε χώρες όπως Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιρλανδία Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία κλπ.
sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...