Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Χωρίς σίτιση κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Χωρίς σίτιση κινδυνεύουν να μείνουν από το Σεπτέμβριο χιλιάδες σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς η διαθέσιμη πίστωση, που καλύπτει τη συγκεκριμένη ανάγκη και μειώθηκε από το 2009 κατά περίπου 50%, σήμερα έχει ήδη εξαντληθεί.

Η διοίκηση του ΤΕΙ ζητά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 550.000 ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρωστούμενα στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών του ιδρύματος μέχρι και τις 7 Ιουλίου, και προειδοποιεί ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή σιτηρεσίου στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Παύλο Καρακολτσίδη, το κόστος σίτισης υπολογίζεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μετά την περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης το 2009. Εξαιτίας της μείωσης αυτής μειώθηκε και ο αριθμός των δικαιούχων της σίτισης από 5.000 σε 3.000, καθώς το ίδρυμα αναγκάστηκε να επιβάλει χαμηλότερο εισοδηματικό κριτήριο (στις 15.000 ευρώ το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα).

Το ΤΕΙ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την έγκριση του αιτούμενου ποσού, επισημαίνοντας ότι έχει ήδη αφαιρεθεί από το ίδρυμα – με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος σε εφαρμογή του PSI – ποσό ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ από τα διαθέσιμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...