Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Δήμος Μαλεβιζίου: Λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρεία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και με τη συμμετοχή της δ/ντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Κυριακής Τσικαλάκη, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μαλεβιζίου, με θέμα την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της σχολικής στέγης για τα νήπια και τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013, θα εγγραφούν στην Α' δημοτικού 25% περισσότερα παιδιά από αυτά που θα αποφοιτήσουν από τη ΣΤ' τάξη, ενώ η αντίστοιχη αύξηση παιδιών στα νήπια, αγγίζει το 40%.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου Καλεσίων από 3θέσιο σε 4θέσιο με ότι αυτό συνεπάγεται (ολοήμερη λειτουργία, προσθήκη εκπαιδευτικών για γυμναστική, ξένες γλώσσες, κλπ) με προοπτική μάλιστα την επόμενη 3ετία να μετατραπεί σε 6θέσιο, καθώς επίσης να διαθέσει ο δήμος 2 ακόμα αίθουσες για τα νηπιαγωγεία.
 Παράλληλα, ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο έτσι ώστε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργεί ένα νέο, σύγχρονο δημοτικό σχολείο στις εγκαταστάσεις του πρώην αθλητικού γυμνασίου στην περιοχή του Ξηροποτάμου, λύση που αναμένεται άμεσα να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης στα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία.
Σε δηλώσεις του τόνισε: ''Η δημοτική αρχή καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει άμεσες λύσεις αντιμετώπισης του εκρηκτικού προβλήματος της σχολικής στέγης.
 Βασικός μας στόχος όμως παραμένει η οριστική λύση του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε άριστα με την Περιφέρεια Κρήτης για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ενός νέου δημοτικού σχολείου στο Γάζι, για το οποίο μάλιστα ετοιμάζουμε τις μελέτες με δικούς μας πόρους.
Ο περιφερειάρχης κ. Στ. Αρναουτάκη έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση αυτή και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά δημόσια για την πολύτιμη υποστήριξη των προσπαθειών της δημοτικής αρχής''.
Στη σύσκεψη, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου, ενώ το παρόν έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χ. Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Αν. Λιαδάκης, η αντιπρόεδρός του οργανισμού κ. Αργ. Μανιού, η δ/ντρια του οργανισμού Μ. Τρούλη, οι δ/ντριες των  νηπιαγωγείων, καθώς και ο δ/ντης του νέου δημοτικού που θα λειτουργήσει στον Ξηροπόταμο.

 neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...