Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διακοπές στο...σχολείο για μαθητές έως 12 ετών

Ανοιχτά και το καλοκαίρι θα μείνουν ορισμένα δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, «Διακοπές στο Σχολείο», μία πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΛΙΞ, που στόχο έχει να υποστηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα, δωρεάν, για ορισμένες ώρες την ημέρα να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, χορό και ομαδικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την  υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΛΙΞ, κυρία Ντόρα Βουγιούκα, «θέλουμε να βοηθήσουμε γονείς που εργάζονται ή ψάχνουν για δουλειά, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές ή να στείλουν τα παιδιά στους σε κατασκήνωση. Δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους τα πρωινά, ή δεν θέλουν να τα αφήνουν σπίτι μόνα τους να βλέπουν τηλεόραση».

Για τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής τη συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο η αντιδήμαρχος Αθηναίων Παιδείας και Ανάπτυξης, Νέλλη Παπαχελά είπε: «Λόγω της οικονομικής κρίσης πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές και εμείς θέλουμε και να βοηθήσουμε τους γονείς, αλλά και να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά».

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από 2 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, θα είναι συνολικά δέκα και θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδων το καθένα, με δυνατότητα συμμετοχής περίπου 100 παιδιών σε κάθε περίοδο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ για τις εγγραφές των παιδιών, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Τα προγράμματα θα φιλοξενηθούν σε δημοτικά σχολεία του δήμου Αθηναίων και θα αφορούν όχι μόνο κατοίκους της περιοχής αλλά και γειτονικών δήμων.

«Υπάρχει μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους πολίτες. Επιλέξαμε φέτος να αρχίσουμε την εφαρμογή του προγράμματος από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές. Στόχος μας είναι του χρόνου να λάβει χώρα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες», είπε η αντιδήμαρχος κ. Παπαχελά.

Τα παιδιά θα απασχολούν δημιουργικά διεθνείς ομάδες εθελοντών της ΕΛΙΞ, που θα φιλοξενούνται στα σχολεία από το δήμο Αθηναίων, με την καθοδήγηση ειδικών παιδαγωγών και όπως τόνισε η κ. Βουγιούκα, θα έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να αναπτύξουν ταλέντα τους και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους από άλλες χώρες κι άλλους πολιτισμούς.

«Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά φέτος στο δήμο Αθηναίων, αν όλα πάνε καλά θα συνεχιστεί και το 2013, και θα αφορά και άλλους δήμους της Ελλάδας», σημείωσε η κ. Βουγιούκα.

Το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» στηρίζεται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Πληροφορίες – Εγγραφές: Από τις 11/06 και μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις, ώρες: 9.00– 13.00. Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του εκάστοτε διαμερίσματος.

Περίοδοι και Χώροι διεξαγωγής δραστηριοτήτων


  • 1η Δημοτική Κοινότητα: 51ο Δημοτικό, Ακομινάτου 40, Πλ. Βάθης, Αθήνα. Περίοδοι: 2 Ιουλίου– 13 Ιουλίου, 16 Ιουλίου– 27 Ιουλίου, 30 Ιουλίου– 10 Αυγούστου. Εγγραφές: Δ/νση: πλ. Ηρώων Ψυρρή, Τηλ. επικοινωνίας: 210-5277931, κ. Κατερίνα Κοντού
  • 3η Δημοτική Κοινότητα: 72ο Δημοτικό, Επταχάλκου και Ακταίου 2, Θησείο, Αθήνα. Περίοδοι: 9 Ιουλίου– 20 Ιουλίου, 23 Ιουλίου– 3 Αυγούστου. Εγγραφές: Δ/νση: Τριών Ιεραρχών 74, Πετράλωνα, Τηλ. επικοινωνίας: 210-3424343, κ. Ελένη Δρούζα.
  • 5η Δημοτική Κοινότητα: 39ο Δημοτικό & 141o Δημοτικό, Αχαρνών 399 και Τσούντα, Πατήσια, Αθήνα. Περίοδοι: 2 Ιουλίου– 13 Ιουλίου, 16 Ιουλίου– 27 Ιουλίου, 30 Ιουλίου– 10 Αυγούστου.Εγγραφές: Πατησίων 237, πλ. Κολιάτσου, Τηλ. Επικοινωνίας: 2108671620, κ. Μαρία Δρίβα.
  • 6η Δημοτική Κοινότητα: 150ο Δημοτικό, Κοδριγκτώνος 26, Κυψέλη, Αθήνα. Περίοδοι: 9 Ιουλίου– 20 Ιουλίου, 23 Ιουλίου– 3 Αυγούστου. Εγγραφές: Θήρας 31, πλ. Αμερικής, Τηλ. επικοινωνίας: 210-8654102, κ. Αλέκα Κωνσταντινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...