Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Βόλος: Το ταβάνι διαλύεται πάνω απ' τα κεφάλια των μαθητών!

Μάλιστα, στην είσοδο του σχολείου, το ταβάνι έχει πέσει απ' τον Οκτώβριο όμως... ακόμα δεν έχει επιδιορθωθεί η ζημιά.


Όπως διαβάζουμε στο taxydromos.gr στις αίθουσες οι ρωγμές συνεχώς βαθαίνουν με τους σοβάδες να πέφτουν ανεξέλεγκτα. Στους διαδρόμους κουβάδες αποτρέπουν τη δημιουργία λιμνών στο εσωτερικό του κτιρίου. Το 27ο Δημοτικό Σχολείο στις Αλυκές με μαθηματική ακρίβεια καταρρέει μέρα με τη μέρα…


Επτά μήνες πέρασαν από την ημέρα που με δύο καρέκλες και κορδέλες η Διευθύντρια του Σχολείου Ιωάννα Λέμα και οι δάσκαλοι απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου εξαιτίας κομματιού σοβά που έπεσε από το ταβάνι, ευτυχώς την ώρα που τα παιδιά ήταν στις αίθουσες και όχι στο προαύλιο.

Από τότε μέχρι και σήμερα στο σχολείο σύμφωνα με το taxydromos.gr δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία και καθημερινά τα προβλήματα στεγανοποίησης διογκώνονται με αποτέλεσμα στις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις μαθητές και δάσκαλοι να χρειάζονται "βάρκες" στις αίθουσες.

Ουσιαστικά το δάπεδο έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πίστα πατινάζ. Από το ταβάνι πέφτει νερό με αποτέλεσμα παντού να γλιστράει και να έχουν σημειωθεί ατυχήματα τόσο σε δασκάλους όσο και στα παιδιά…

"Την προηγούμενη εβδομάδα το σχολείο πλημμύρισε. Οι δάσκαλοι, εγώ, όλοι μας σταματούσαμε τα μαθήματα για να σφουγγαρίσουμε γιατί το νερό θα έφτανε μέχρι το γόνατο" λέει η κυρία Λέμα και προσθέτει πως από την πλευρά τους ότι ήταν να κάνουν το έχουν ήδη κάνει. "Ενημερώσαμε την Διεύθυνση, απευθυνθήκαμε στο Δήμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να διορθώσουμε τη ζημιά μόνοι μας, που όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να γίνει".

Τον Οκτώβριο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με δικά του έξοδα προσέλαβε πολιτικό μηχανικό, ο οποίος και έκανε  αυτοψία στο σημείο και ούτε λίγο ούτε πολύ ενημέρωσε τους γονείς πως πλέον είναι καθαρή τύχη το πότε θα πέσει το ταβάνι στο κεφάλι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...