Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η WIND δημιουργεί ψηφιακές τάξεις στο Νομό Ηρακλείου

Πρόγραμμα «Ταξίδι στον Κόσμο της Γνώσης»  10 χρόνια - 344 σχολεία - 14 νομοί

Συνεχίζοντας για 10η χρονιά το οδοιπορικό της στην ελληνική επικράτεια η WIND με τη φετινή προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού δημιουργεί σε 12 σχολεία του Νομού Ηρακλείου σύγχρονες ψηφιακές τάξεις. Η πρωτοβουλία αυτή της εταιρίας με τίτλο «Ταξίδι στον Κόσμο της Γνώσης» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Η δωρεά τεχνολογικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού από τη WIND εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης «Στην Πράξη» για την ενίσχυση της Εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας.

Φέτος η WIND δημιουργεί 12 ψηφιακές τάξεις σε 12 σχολεία του νομού Ηρακλείου (2 στην πόλη του Ηρακλείου και 10 σε μικρότερους δήμους) προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την καινοτόμο τεχνολογία του ψηφιακού διαδραστικού πίνακα (CLASUS® 9000B), ο οποίος συνοδεύεται από ειδικό projector κοντινής προβολής και Netbook. Με τη δυναμική των ευρυζωνικών υπηρεσιών και τεχνολογιών τα σχολεία μετατρέπονται σε σύγχρονες εστίες μόρφωσης, αμβλύνοντας με αυτόν τον τρόπο το ψηφιακό χάσμα αλλά και τις ανισότητες μεταξύ περιφέρειας και αστικών κέντρων. Το μάθημα που επιτυγχάνεται με το ψηφιακό διαδραστικό πίνακα ενεργοποιεί όλη την τάξη, βοηθά και ενθαρρύνει τους μαθητές, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη διδακτική πράξη.

Οι καθηγητές των σχολείων που πραγματοποιήθηκε η δωρεά συμμετείχαν σε σεμινάριο επιμόρφωσης για την χρήση και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας του ψηφιακού διαδραστικού πίνακα.

Από το 2001 μέχρι σήμερα η WIND έχει εφοδιάσει με τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικά 344 σχολεία σε 14 νομούς της χώρας.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος στο Ηράκλειο απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Γιώργος Μανουσάκης, ο οποίος, εκτός των άλλων, δήλωσε «Με μεγάλη χαρά δεχόμαστε την προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού για 12 σχολεία του νομού μας, στο πλαίσιο της αξιέπαινης πρωτοβουλίας της WIND. Τέτοιες ενέργειες συμβάλουν σημαντικά στην εξοικείωση των μαθητών και των καθηγητών με τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες τόσο δυναμικά έχουν εισβάλει στη ζωή μας, και μετατρέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε μια διασκεδαστική εμπειρία. Ευχαριστούμε θερμά τη WIND Ελλάς, κι ελπίζουμε ότι η ενέργειά της θα βρει κι άλλους μιμητές».

Εκ μέρους της WIND Ελλάς, ο κος Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων επεσήμανε: «Για εμάς στη WIND Ελλάς αποτελεί δέσμευση, αλλά και προτεραιότητα, η δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στους μαθητές από όλη την Ελλάδα να γίνουν κοινωνοί των μεγάλων τεχνολογικών εξελίξεων που βιώνουμε καθημερινά, και για το λόγο αυτό θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ σχολεία σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας».

Στη συνέχεια, ο κος Τσαπρούνης αναφέρθηκε και στην παρουσία της WIND στo N. Ηρακλείου:

«Μέσα στο 2010 ολοκληρώθηκε από τη WIND η ενοποίηση των υποδομών κινητής, σταθερής & broadband Internet με αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου ενιαίου τηλεπικοινωνιακού δικτύου στην Ελλάδα. Χάρη στην ενιαία υποδομή, η WIND Ελλάς είναι πλέον η μόνη ελληνική εταιρεία που προσφέρει στους καταναλωτές κινητή, σταθερή και Internet σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, από ένα σημείο πώλησης και εξυπηρέτησης και με έναν λογαριασμό.


Για τη δημιουργία των υποδομών αυτών η WIND έχει από την ίδρυση της ως σήμερα υλοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά επενδυτικά προγράμματα στη χώρα μας. Ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, η WIND έχει επενδύσει €24 εκατ. για την ανάπτυξη του δικτύου κινητής τηλεφωνίας καθώς και για υποδομές σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Η κάλυψη για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας & ασύρματου Internet στην περιοχή αγγίζει το 100% για την τεχνολογία 2ης γενιάς (GSM) ενώ ξεπερνά το 91% στην 3η γενιά (UMTS). Η κάλυψη για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού Internet στο Ηράκλειο φτάνει το 90% των εγκατεστημένων τηλεφωνικών γραμμών στην πόλη».

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Τσαπρούνη, σημαντική είναι και η συνεισφορά της εταιρείας στην τοπική οικονομία: «Η παρουσία της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου μέσω των 12 καταστημάτων της WIND, ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα και προσφέρει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εργαστούν και να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εμπειρία σε μία αναπτυσσόμενη αγορά».

Σχολεία του Νομού Ηρακλείου που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα «Ταξίδι στον κόσμο της γνώσης» για τη δημιουργία ψηφιακών τάξεων :
  • Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας
  • Γυμνάσιο Αρχανών
  • Γυμνάσιο Γαζίου
  • Γυμνάσιο Ζαρού
  • Γυμνάσιο Μοιρών
  • Γυμνάσιο Επισκοπής
  • Γυμνάσιο Λιμ.Χερσονήσου
  • Γυμνάσιο Μελεσών
  • Γυμνάσιο Μόχου
  • Γυμνάσιο Πύργου
  • 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...