Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης βρίσκεται το 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Έντονη αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους γονείς του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, η αδιαφορία της Πολιτείας για την τοποθέτηση εξειδικευμένων καθηγητών για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το θέμα έφερε στη βουλή με ερώτηση του προς την Υπουργό Παιδείας,ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Ανατολάκης.

Αναλυτικά στην ερώτηση του ο κ. ερώτησή του αναφέρει:"Το γυμνάσιο διαθέτει παιδιά, που αποδεδειγμένα χρειάζεται να ενταχθούν σε τμήματα ένταξης ή παράλληλης στήριξης. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να φοιτούν σε σχολική τάξη του γενικού σχολείου, με παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση όμως από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και σε μόνιμη και προγραμματισμένη βάση. Στο συγκεκριμένο γυμνάσιο, ωστόσο, δεν έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί και έτσι τα τμήματα υπολειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην παρέχεται η κατάλληλη ατομική υποστήριξη στα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια. Η κατάσταση αυτή, έχει οδηγήσει τους γονείς των παιδιών αυτών να πληρώνουν από το προσωπικό εισόδημα τους εξειδικευμένο καθηγητή για την ειδική αγωγή, καταργώντας έτσι κάθε έννοια περί δημόσιας δωρεάν παιδείας.Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Ισχύουν οι παραπάνω καταγγελίες και αν ναι, για ποιο λόγο δεν έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων;
2. Υπάρχει συγκεκριμένο οργανόγραμμα σε κάθε νομό της Ελλάδας για τα σχολεία που έχουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και είναι πλήρως εξοπλισμένα με τους κατάλληλους εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς;
3. Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να λάβετε έτσι να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ή σε άλλα σχολεία της χώρας και να αποκατασταθεί το αίσθημα περί αδιαφορίας της Πολιτείας;"
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...