Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Απόρριψη του κειμένου του ΥΠΠΑΙΔ και από ορισμένα ΤΕΙ

Μετά τους πρυτάνεις το κείμενο της Διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση απορρίφθηκε και από τους προέδρους των ΤΕΙ.

«Το κείμενο της Διαβούλευσης του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση σε ελάχιστα σημεία προσεγγίζει και απαντά στη σοβαρή εκκρεμότητα για τη θέση των ΤΕΙ στην ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση σε Ελλαδα και Ευρώπη» αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συνεδρίασαν εκτάκτως.

Όπως τονίζουν, οι Ακαδημαϊκές, Οικονομικές και Διοικητικές αρμοδιότητες ανήκουν εξ` ολοκλήρου στην Διοίκηση του ΤΕΙ η οποία εκλέγεται από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρόεδροι προτείνουν ένα ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο με πλειοψηφία μελών της κοινότητας των Ιδρυμάτων που θα έχει την ευθύνη του κοινωνικού ελέγχου, της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Η Σύνοδος αποφάσισε ότι εάν δεν ξεκινήσουν κοινές συζητήσεις του υπουργείου Παιδείας με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ, θα αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες, ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλίσει το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας και δωρεάν Ανώτατης Εκπαίδευσης, μακράν από φαινόμενα εκφυλισμού, συντεχνιασμού και λαϊκισμού, αλλά με βάση τον εξορθολογισμό, την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Από την έκτακτη συνεδρίαση απουσίαζαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας Πειραιά, Χαλκίδας και Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...