Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Υπ. Παιδείας: "Δωρεάν θα διανέμονται τα βιβλία"

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση τόσο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου όσο και του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.

Παράλληλα δημιουργεί τις βάσεις για τη μετάβαση από το έντυπο βιβλίο στο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα διοχετεύεται στις σχολικές αίθουσες μέσω του ίντερνετ, με κόμβο το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", την παραγωγή και διανομή του εκπαιδευτικού υλικού αναλαμβάνει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων.
 
Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ) θα ενταχθεί στο νέο φορέα που θα συσταθεί και θα υποστηρίζει τη σύγχρονη πολιτική για το εκπαιδευτικό υλικό - ψηφιακό και έντυπο, και τα σχολικά βιβλία θα εξακολουθούν να διανέμονται δωρεάν με την ευθύνη του δημοσίου.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει "επιεικώς ανυπόστατα" τα σχετικά ρεπορτάζ και  τονίζει πως σκοπό έχουν "τη σύγχυση και την τρομοκράτηση των οικογενειών και της σχολικής κοινότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...