Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τα προβλήματα στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Σε απάντηση στο δημοσίευμα σας της 1 Δεκεμβρίου 2010 σχετικά με την ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Γεώργιου Ανατολάκη για την έλλειψη καθηγητών στα τμήματα παράλληλης στήριξης και ένταξης που λειτουργούν στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων σας αναφέρουμε τα εξής:

Απαντούμε λοιπόν πως στο 6ο Γυμνάσιο όπου λειτουργεί τμήμα ένταξης(9 μαθητές) και τμήμα παράλληλης στήριξης (2 μαθητές) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 
 
Οι δύο μαθητές της παράλληλης στήριξης δέχονται βοήθεια φιλολόγου ειδικής αγωγής για τα θεωρητικά μαθήματα και φυσικού γενικής αγωγής ( μια και οι πίνακες ειδικής αγωγής έχουν εξαντληθεί) για τα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης πάντοτε με την συναίνεση των γονέων τους.
 
Σε ότι αφορά τα τμήματα ένταξης, οι διδακτικές ανάγκες των μαθητών έχουν υπερκαλυφτεί ενώ ταυτόχρονα το ζητούμενο των γονέων για ομαλή ένταξη των παιδιών τους στη διευρυμένη σχολική κοινότητα πραγματοποιείται με ελαστικότητα ως προς την παρακολούθηση των τμημάτων γενικής παιδείας στα οποία είναι εγγεγραμμένα.
 
Το παιχνίδι των εντυπώσεων μπορεί και ίσως επιβάλλεται να συμβαίνει στο χώρο του θεάματος και της τηλεόρασης αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης που έχει να κάνει με τα παιδιά μας.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια 
Φιλιώ Νόκα Ζαράχη
Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...