Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Αντιδρούν στη συγχώνευση του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων οι εργαζόμενοι

Διαμαρτύρεται για τη συγχώνευση του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ), που ενεκρίθη χθες (Τετάρτη) στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Προσωπικού του Οργανισμού.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται η ανησυχία του προσωπικού, καθώς όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «η κατάργηση του ΟΕΔΒ υπεύθυνου για τη δημόσια και δωρεάν χορήγηση των σχολικών βιβλίων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία. Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ένα ιδιωτικού δικαίου νομικό πρόσωπο είναι η απόδειξη της κατάργησης της δημόσιας έκδοσης και διανομής βιβλίων».

Ο Σύλλογος Προσωπικού επισημαίνει ότι είναι μόνον 50 οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, δεν είναι υψηλόμισθοι, αμείβονται με 1.200 ευρώ το μήνα και δεν λαμβάνουν «παχυλά επιδόματα άλλων υπουργείων ή οργανισμών».

Σφοδρή αντίδραση υπήρξε και από το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και αναθέτει σε ιδιωτικό φορέα το σχεδιασμό, την οργάνωση και το συντονισμό της παραγωγής των σχολικών βιβλίων για να διευκολύνει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών και την βαθύτερη εμπλοκή του κεφαλαίου στη σχολική διαδικασία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...