Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Ιωαννίνων: Προκλητική η ενέργεια παραβίασης του Πανεπιστημιακού Ασύλου

«Προκλητική ενέργεια παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου» χαρακτηρίζει σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων το περιστατικό της εισόδου ένστολων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, στη βιβλιοθήκη, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
 
Στο ψήφισμά της η Σύγκλητος δηλώνει ότι το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι αποφασισμένο να διαφυλάξει με κάθε νόμιμο μέσο τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες ενέργειες. 
 
Καταλήγει δε ως εξής: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μία τέτοια ενέργεια δεν εντάσσεται σ’ ένα μεθοδευμένο πλαίσιο καταστρατήγησης του ασύλου ενόψει και του ακαδημαϊκού διαλόγου στα πανεπιστήμια». Την παραβίαση του ασύλου στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων την Τρίτη το απόγευμα, καταδικάζει και η Νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της.Πάντως, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση του ενός αστυνομικού, που δανείστηκε το βιβλίο, από την ομάδα «ΔΙΑΣ», ενώ αποφασίστηκε και η διενέργεια ΕΔΕ για πειθαρχική δίωξη και των τριών αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...