Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΔΡΑΣΗ: Αιώνιοι φοιτητές - αιώνιοι πολιτικάντηδες

Η Δράση με αφορμή τις ενορχηστρωμένες αντιδράσεις των πρυτάνεων για να μην ισχύσουν –για άλλη μια φορά δυστυχώς- όσα ορίζει ο νόμος Διαμαντοπούλου (ν. 4009/2011) για τους αιώνιους φοιτητές, επισημαίνει τα εξής:

Ο ένας στους δύο φοιτητές (50% όσων φοιτούν σήμερα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ) έχει καθυστερήσει τις σπουδές του πέρα από τα κανονικά εξάμηνα φοίτησης με τις εξής αρνητικές συνέπειες:

-                      Παρέχονται παραπλανητικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων
-                      Αλλοιώνεται η σύνθεση των εκλεκτορικών σωμάτων για τα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων.
-                      Γίνεται με τα λεφτά των φορολογουμένων χρήση των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας (λ.χ. διαμονή σε εστίες, σίτιση) από μη πραγματικούς δικαιούχους.

Υπολογίζεται ότι τον Σεπτέμβριο στην πρώτη εφαρμογή της διάταξης του νέου νόμου  περίπου 100.000 φοιτητές πρέπει να διαγραφούν.

Οι πρυτάνεις σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα του πελατειακού φάσματος έχουν ξεκινήσει νέο παζάρι με την ηγεσία του Υπουργείου «Παιδείας» με σκοπό να αναιρέσουν και αυτή την πτυχή του νόμου Διαμαντοπούλου και να εξυπηρετήσουν τους «αιώνιους» πελάτες τους.

Η Δράση δεν θα είχε αντίρρηση στη μη διαγραφή των αιωνίων φοιτητών εφόσον το κόστος των σπουδών τους αναλάμβαναν από την τσέπη τους και όχι βεβαίως με τα λεφτά των άλλων οι ίδιοι οι πρυτάνεις.


http://www.drassi.gr/index.php?id=5398

1 σχόλιο:

  1. Οι αργοπορημένοι φοιτητές δεν επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος ούτε το κοινωνικό σύνολο, διότι από το έκτο έτος (ν συν 2) και μετά χάνουν όλα τα δικαιώματα της μέριμνας δηλαδή σίτιση, στέγαση στις ούτως ή άλλως εγκαταλελειμμένες εστίες, εισιτήρια, φάρμακα και προπάντων διανομή βιβλίων, που είναι ένα σκάνδαλο από μόνο του ως διανομή συγγραμμάτων (κουτσουρεμένων και ξεπερασμένων), Ο Έλληνας σπουδαστής πληρώνει αδρά από την τσέπη του για να μάθει γράμματα εάν και εφόσον τού έχει μείνει λίγο κουράγιο να μάθει σωστά μια επιστήμη. Με το νέο νόμο 4009/2011 οι παλαιοί φοιτητές δεν συνυπολογίζονται καν στον εγγεγραμμένο πληθυσμό των ιδρυμάτων και έτσι μειώνεται η δημόσια χρηματοδότηση, αφού υπολογίζονται πια μόνον οι “ενεργοί” φοιτητές, δηλαδή οι νεοεισαχθέντες. Δυστυχώς κάποιοι καλλιεργούν ένα όργιο φημών και διαδόσεων το οποίο εκφράζει μόνο την ασχετοσύνη και την κακοβουλία ψυχωτικών ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν στους άλλους τις δικές τους ιδεοληψίες. Και σε άλλες χώρες του κόσμου υπάρχουν καθυστερούντες σπουδαστές (κεντρική Ευρώπη, Ιταλία, σκανδιναβικές χώρες) με τη διαφορά ότι πληρώνουν δίδακτρα και ενδεχομένως σωστά κάνουν, ήδη από το πρώτο έτος. Η όποια κριτική ασκείται μέσα στην ελληνική κοινωνία δείχνει κομπλεξικά άτομα που δεν έχουν πώς να εκτονώσουν τον αυταρχισμό τους. Πολλοί ασχολούνται με τους συνδικαλισμένους φοιτητές αλλά αυτή είναι μία περιθωριακή μειοψηφία που κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...