Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνάντηση της ΟΙΕΛΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΑΙΘΠΑ συνάντηση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Παπαθεοδώρου, μετά από πρόσκληση του τελευταίου σε διάλογο για το Νέο Λύκειο.

 Η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε τις προτάσεις της, όπως αυτές διαμορφώθηκαν... μέσα από έρευνα του κλαδικού της Ινστιτούτου για το ζήτημα, και ζήτησε την άμεση σύγκληση του ΣΠΔΕ για να συζητηθεί με όλους τους κοινωνικούς φορείς η σχηματοποίηση του νέου θεσμού.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο, οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ κατέθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου την άποψή τους για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΠΑ. Μεταξύ των ζητημάτων που έθεσαν οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ ήταν οι δραματικές επιπτώσεις της εφαρμογής της αύξησης του ωραρίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατέθεσαν σχετικές έρευνες του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ), το ζήτημα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία εκπαιδευτικών που τώρα υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές και την έκρηξη της ανομίας σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και δεν έχουν μείωση μαθητών και δεν έχουν προβεί σε μειώσεις διδάκτρων, αφήνουν επί μήνες απλήρωτους τους εκπαιδευτικούς και αρνούνται την καταβολή του Δώρου Πάσχα.

Ο Υφυπουργός Παιδείας παρέλαβε τις προτάσεις της ΟΙΕΛΕ για το Λύκειο, δεσμεύτηκε ότι θα τις μελετήσει και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί το ΕΣΥΠ, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Για το ζήτημα της αύξησης ωραρίου δήλωσε ότι κύρια μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι να γίνει ότι χρειάζεται ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις. Για το ζήτημα των αναπληρωτών ανακοίνωσε στους αιρετούς της Ομοσπονδίας ότι υπάρχει πολιτική βούληση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΠΑ για νομοθετική ρύθμιση με βάση τον ν. 3205/2003 σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τέλος, αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτημα αυθαιρεσίας στα ιδιωτικά σχολεία ότι με δική του εντολή έχουν προχωρήσει αρκετοί έλεγχοι λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και ότι οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...