Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μεταθέτουν εκπαιδευτικούς με κυστική ίνωση σε περιοχές που δεν έχουν υποδομές


Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργήθηκαν στις μετατάξεις και στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών με κυστική ίνωση http://www.disabled.gr/lib/?p=29140 και όπως φαίνεται το υπουργείο παιδείας δεν γνωρίζει τι εστί «κυστική ίνωση». 

Δεν είναι δυνατόν να μετατίθενται εκπαιδευτικοί με κυστική ίνωση σε περιοχές που δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές και να υποστηρίξουν την επιβίωση τους. Και αυτό το παραπάνω δεν έχει να κάνει με την «ικανότητα των εκπαιδευτικών να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εργασίας» αλλά έχει να κάνει με την ικανότητα του κράτους να διαθέτει ένα δίκτυο κοινωνικής και υγειονομικής υποστήριξης για τους πολίτες του.

Στην Ελλάδα όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιο δίκτυο κοινωνικής και υγειονομικής υποστήριξης αλλά και οτιδήποτε άλλο παρέπεμπε σε τέτοιο δίκτυο έχει ήδη καταρρεύσει μαζί με το ΕΣΥ.

Σήμερα, οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση ξεπερνούν τους 800 από τους οποίους 300 άτομα περίπου έχουν ήδη ενηλικιωθεί, ενώ υπάρχουν πολλά άτομα που παραμένουν ακόμα αδιάγνωστα, κυρίως λόγω της άγνοιας των περισσότερων γιατρών σχετικά με την συγκεκριμένη πάθηση και τις εκδηλώσεις της. 

Οι Έλληνες φορείς του παθογόνου γονιδίου υπολογίζονται τουλάχιστον σε 500.000, δεδομένου του εξαιρετικά υψηλού ποσοστού εμφάνισης του υπολειπόμενου γονιδίου που ανέρχεται στο 5 – 6% του συνολικού πληθυσμού, δεύτερο σε συχνότητα εμφάνισης μετά την Μεσογειακή αναιμία. Ας σημειωθεί ωστόσο, ότι ετησίως στη χώρα μας γεννιούνται περισσότερα από 40 παιδιά που νοσούν από τη συγκεκριμένη πάθηση, καθώς επίσης ότι η συχνότερη γονιδιακή μετάλλαξη που παρατηρείται στον ελλαδικό χώρο είναι η χαρακτηριζόμενη ως «ΔF 508», η οποία θεωρείται από τις βαρύτερες σε συμπτωματολογία μεταλλάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...