Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλα κενά στα σχολεία εντοπίζει η ΔΟΕ


Με πολλά κενά αναμένεται να παίξει την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, το κουδούνι στα σχολεία για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Μπράτης, 4.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συνταξιοδοτούνται και οι προσλήψεις είναι μόνο 1400.

Με την αναπλήρωση μας οδηγούν σε εργασιακή ανασφάλεια, επεσήμανε ο κ. Μπράτης, και παράλληλα ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν να κενά στις θέσεις διδασκαλίας ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Την ώρα που ο κ. Μπράτης δήλωνε τα παραπάνω στον ΑΝΤ1, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε πως για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 316 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής, 195 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής και 296 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19&ΠΕ20-Πληροφορικής για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...