Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σχολική χρονιά χωρίς κενά προβλέπει η Άννα Διαμαντοπούλου

Με 2.645 κενά στο σύνολο των βαθμίδων της εκπαίδευσης, το 87% των βιβλίων να βρίσκεται στα σχολεία και να μην υπάρχει κανένα τμήμα με 30 μαθητές, ξεκινά τη Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου. Προανήγγειλε, όμως, ότι ουσιαστικά καταργείται η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία.
Η υπουργός δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το υποστηρικτικό πρόγραμμα θα πρέπει να αλλάξει μορφή και σημείωσε ότι θα συνεχιστεί ως έχει σε απομονωμένες περιοχές και μικρά σχολεία.
Όσον αφορά στα κενά, υποστήριξε ότι υπάρχουν 4.277 καθηγητές ως πλεονάζον προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι οποίοι ανάλογα με τις ανάγκες θα τοποθετηθούν σε σχολεία ή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Όπως είπε, διαψεύστηκαν συνδικαλιστές και πολιτικά κόμματα που μιλούσαν για 20.000 κενά  με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που παρέθεσε έχουν συλλεχθεί πριν ανοίξουν τα σχολεία και φανούν στην πράξη οι "τρύπες" στην πλήρωση των θέσεων, γεγονός που παραδέχτηκε και η ηγεσία του υπουργείου. Παράλληλα, δεν έχουν υπολογιστεί οι συνέπειες από τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
Εξάλλου, η υπουργός γνωστοποίησε ότι η δεύτερη φάση για την πρόσληψη αναπληρωτών θα ολοκληρωθεί μέσα στο α' δεκαήμερο από το άνοιγμα των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...