Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΙΕΚ ΔΟΜΗ Επίσκεψη στην Έκθεση MedicExpo 2010


Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των σπουδαστών του τομέα πληροφορικής και κυρίως των σπουδαστών της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Ιατρικής Πληροφορικής για τον κλάδο της Ιατρικής Τεχνολογίας, ο τομέας Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση MedicExpo 2010.

Η έκθεση περιελάμβανε, διαγνωστικό εξοπλισμό, θεραπευτικό εξοπλισμό μονάδων εντατικής θεραπείας, εργαστηριακό – τεχνικό εξοπλισμό, ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό τους, και πραγματοποιήθηκε στο Helexpo Palace.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Εφαρμογών Ιατρικής Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ημερίδα που διοργάνωσε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων το τμήμα Ιατρικών Οργάνων του ΑΤΕΙ Αθήνας, με θέματα όπως: παρουσίαση πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών και αποτελεσμάτων, ομιλίες επισκόπησης από Καθηγητές του τμήματος και στρογγυλή τράπεζα.

To ενδιαφέρον των σπουδαστών προσέλκυσαν οι παρουσιάσεις του κου Β. Σπυρόπουλου με θέμα: «Από το MASER στο FEL- Μισός Αιώνας Βιοϊατρικών Εφαρμογών LASER» και των κ.κ. Μαμάκου, Μαρίνη, Τζαβάρα με θέμα: «Ανάπτυξη Λογισμικού για την υποστήριξη του Ιατρικού Προσωπικού στην Κατάταξη Περιστατικών στις κατάλληλες Ομοειδείς Διαγνωστικές Ομάδες (DRGs)».

Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε από τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, η ομιλία των κ.κ. Δ. Γκλώτσου και Κ. Καρπέτα, – συνεργατών-καθηγητών του ΙΕΚ ΔΟΜΗ στο πρόσφατο παρελθόν οι οποίοι ακολουθούν πλέον ακαδημαϊκή καριέρα- στην Στρογγυλή Τράπεζα με Θέμα: «Προοπτικές πτυχιούχων Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στην έρευνα».

Info: ΙΕΚ ΔΟΜΗ, Χαρ. Τρικούπη 17, Αθήνα, 10678, τηλ.: 210 3840552, www.iekdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...