Κυριακή 9 Μαΐου 2010

«Καμία υποβάθμιση, κανένα κλείσιμο σχολείου»


Την αντίθεσή τους στη μετατροπή των λυκείων τους σε λυκειακές τάξεις εξέφρασαν χθες με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των λυκείων Καλλιθέας και Λιβαδίου Ελασσόνας. Όπως είναι γνωστό από τα νέα σχολική χρονιά, τα εν λόγω σχολεία θα λειτουργήσουν ως λυκειακές τάξεις (μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Κων. Πράντζου) εξέλιξη στην οποία σημειώνουν την αντίθεσή τους, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές εκφράζοντας τον φόβο ότι μελλοντικά θα κλείσουν εντελώς τα σχολεία.
Όπως σημειώνεται και σε ανακοίνωση των δυο σχολείων «οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των λυκείων Καλλιθέας και Λιβαδίου μετά από κοινή σύσκεψη και με εκφρασμένη τη συμπαράσταση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας (όπως αυτή εκφράστηκε με δεκάδες ψηφίσματα) αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στη Λάρισα στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στη μετατροπή των λυκείων Καλλιθέας και Λιβαδίου σε λυκειακές τάξεις στην οποία προχώρησε το υπουργείο Παιδείας ύστερα από εισήγηση της κ. Πράντζου. Δηλώνουμε την πραγματική μας οργή και αγανάκτηση για την κίνηση αυτή του υπουργείου που στόχο έχει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης (για την οποία δεν φταίμε) στις πλάτες μας. Δεν θα το ανεχτούμε και θα προβούμε σε κάθε ενέργεια που κρίνουμε αναγκαία για την αποτροπή της διαφαινόμενης υποβάθμισης της ζωής και του μέλλοντος των παιδιών μας. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει αυτή την άδικη απόφαση που θα οδηγήσει σε μαρασμό τα δύο σχολεία. Η περιοχή μας είναι μια από τις φτωχότερες του ν. Λάρισας και δεν αντέχει και άλλη υποβάθμιση. Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο των περιφερειακών σχολείων που αποτελούν κύτταρα πολιτισμού για την τοπική κοινωνία. Κανείς κάτοικος δεν μπορεί να πεισθεί από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται από την πλευρά της περιφερειακής διεύθυνσης ότι δεν θα επηρεασθούν στο παραμικρό οι παιδαγωγικές συνθήκες για τα παιδιά μας. Ούτε μπορεί να εμφανίζονται ως φταίχτες οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι διανύουν αποστάσεις χιλιομέτρων επί χρόνια για να διδάξουν στα σχολεία αυτά, με πολύ μεράκι όπως αποδεικνύεται από τις πολυποίκιλες δραστηριότητες των σχολείων αλλά και τα αποτελέσματα των μαθητών. Όσον αφορά στην προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί η διαμαρτυρία μας ως υπερβολική από κάποιους διοικητικούς παράγοντες, εμείς τους συνιστούμε να μείνουν στα χωριά μας για κάποιο διάστημα και να εγγράψουν τα παιδιά τους στις λυκειακές τάξεις (και όχι στα ιδιωτικά κολέγια όπως τώρα) για να διαπιστώσουν μόνοι τους το «έγκλημα» που διαπράττεται εις βάρος των παιδιών μας με την παραπάνω απόφαση. Τα ποσά που θεωρητικά θα εξοικονομηθούν δεν υπερβαίνουν ούτε τις μισές αποδοχές των διάφορων επιτροπών που συστήνονται κάθε χρόνο από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης. Καλούμε, λοιπόν, το λαό του νομού μας να μην επιτρέψει την υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών του στο όνομα μιας ατελείωτης λιτότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Μετά τη συνάντηση τέλος, που είχε χθες αντιπροσωπεία των δυο λυκείων με την Περιφερειακή Διευθύντρια, ανακοινώθηκε πως η κ. Πράντζου «δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα λειτουργήσουν κατευθύνσεις στη Γ΄ Λυκείου με οποιοδήποτε αριθμό και με τον απαιτούμενο αριθμό των καθηγητών» ενώ δεν ανακαλείται η απόφαση για τη μετατροπή των λυκείων σε λυκειακές τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...