Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Έντονο το ενδιαφέρον για τις Πρυτανικές εκλογές

Για ενθαρρυντική και θετική ανταπόκριση των εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας στη διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού του κάνει λόγο ο υποψήφιος Πρύτανης Τρ. Αλμπάνης
Λιγότερο από μία εβδομάδα απένειμε για τη διενέργεια των Πρυτανικών εκλογών και οι επικεφαλής των τριών σχημάτων, που διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κορυφώνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.Για μία ενθαρρυντική και πολύ θετική ανταπόκριση εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας στην διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού για ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο ανοιχτό στην κοινωνία, έκανε λόγο ο υποψήφιος Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.Όπως σημείωσε, τέθηκαν υπόψιν των μελών του συνδυασμού θετικές παρατηρήσεις που κινούνται κοντά στις βασικές αρχές των προγραμματικών θέσεων και της διακήρυξης. Το δεύτερο όμως και το σημαντικότερο είναι πως μέσα από τις απόψεις που κατατέθηκαν αναδεικνύεται ένας πλούτος και μία δυναμική σκέψεων που επιβεβαιώνουν τη διάθεση για τήρηση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.«Αυτό, κατά την γνώμη μας, αποτελεί και μια ασφαλιστική δικλείδα για την αποτελεσματικότερη και πιο ουσιαστική λύση των εκάστοτε προβλημάτων που προκύπτουν.Όπως γνωρίζετε ο συνδυασμός μας και η προγραμματική μας πρόταση αποτελούν μια διακριτή ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση με σαφείς ιδεολογικές αναφορές και χωρίς κομματικές αποχρώσεις», σημείωσε ο κ. Αλμπάνης.Η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Πρύτανη και των υποψηφίων Αντιπρυτάνεων Γ. Καψάλη, Ισ. Λαγαρή και Βεν. Μαυρέα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 26 Μαίου, στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης στις 12.30.

Εξοικονόμηση πόρων από τις εργολαβίες

Ο υποψήφιος Πρύτανης κλήθηκε να τοποθετηθεί και για το ζήτημα που έχει αναχθεί σε μείζον το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τη φύλαξη του Ιδρύματος, αλλά και γενικότερα με τις εργολαβικές εταιρείες που συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως η καθαριότητα και το πράσινο.Ο κ. Αλμπάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι με ένα διαφορετικό από το σημερινό καθεστώς, μπορούν να εξοικονομηθούν από 700.000 έως 1 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στον τακτικό προϋπολογισμό λειτουργίας τουλάχιστον επτά Τμημάτων.«Αυτό όμως απαιτεί ορθολογική διαχείριση από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διαπιστώνουμε πως είναι κακώς αμειβόμενοι, με ποσό περίπου 650 ευρώ μηνιαίως, και με τις κρατήσεις φτάνει τα 480 ευρώ. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και αποτελεί βασική μας θέση η προσπάθεια για την εξοικονόμηση πόρων», σημείωσε αρχικά.Ακολούθως, ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Γεροθανάση, σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του Πανεπιστημίου, ύστερα και από τις περικοπές κατά 10% στον ετήσιο προϋπολογισμό.Αφού σημείωσε πως το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να διεκδικήσει μέχρι κεραίας τους πόρους για τη φοιτητική μέριμνα, πρόσθεσε πως το Πανεπιστήμιο οφείλει να ενισχύσει και τη φοιτητική μέριμνα, αλλά και την έρευνα και την εκπαίδευση μέσα από τα έσοδα της εταιρείας διαχείρισης της περιουσίας του Πανεπιστημίου, αλλά και το αποθεματικό της Επιτροπής Ερευνών. «Εάν αυτά δε γίνουν, τότε βαθμιαία το Πανεπιστήμιο θα εκφυλιστεί σε ένα τριτοβάθμιο Ίδρυμα, θα είναι ένα ακόμη Λύκειο», κατέληξε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...