Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γεν. Λυκείου Αθηνών

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών η οποία συμμετείχε στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (www.euso.dcu.ie) που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία από τις 10 έως και τις 16 Απριλίου 2011, με την υποστήριξη της WIND.

Η ελληνική αποστολή ξεχώρισε αφού τα παιδιά σημείωσαν την 3η υψηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη στον εργαστηριακό διαγωνισμό στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με στόχο:
την προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας Φυσικών Επιστημών (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) την ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή που απαιτούν πειραματική πρακτική στο σχολικό εργαστήριο επιστημών.

Τα παιδιά εκπροσώπησαν τη χώρα μας αφού προηγουμένως διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Υπεύθυνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ΠΑΝΕΚΦΕ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Στην Ολυμπιάδα, συμμετείχαν 40 ομάδες από 20 χώρες και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η εξαιρετική ομάδα της Ουγγαρίας. Το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών ανανεώθηκε για το 2012 όπου τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Λιθουανία. Στη χώρα μας η αντίστοιχη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το 2014.

«Οι μαθητές της ομάδας του σχολείου μας εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις τους στις δοκιμασίες, επέδειξαν και εξαιρετικό ήθος, άψογη συνεργασία σε όλο το «ταξίδι» μας, από τον τοπικό διαγωνισμό στην Α’ Αθήνας και την πρόκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό έως και το χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα και την ανάδειξη στην καλύτερη ελληνική ομάδα» δήλωσε η Δρ. Αναστασία Μυλωνά, Μέντορας Χημείας.

Από την πλευρά του ο Δρ. Αλέξανδρος Κατέρης, Μέντορας Φυσικής, ανέφερε: «Σε όλη αυτή την προσπάθεια, θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τη WIND Ελλάς για την υποστήριξη της χωρίς την οποία το ταξίδι μας θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί».

«Είμαστε υπερήφανοι για τη διάκριση που απέσπασε η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γεν. Λυκείου Αθηνών και χαιρόμαστε που υποστηρίξαμε μία τόσο αξιέπαινη προσπάθεια. Τόσο τα παιδιά όσο και οι καθηγητές τους, αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια. Ευχόμαστε στα παιδιά κάθε επιτυχία στις σπουδές και στη ζωή τους» δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρουνής, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND.

Eκτός από την κάλυψη εξόδων για την πραγματοποίηση του ταξιδιού, η WIND προσέφερε σε κάθε έναν από τους μαθητές της ομάδας, δωρεάν broadband internet για 1 χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...