Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΧΑΝΙΑ: Χρειάζονται νέα σχολικά κτήρια

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Χανίων ψηφίστηκε εμπεριέχοντας αρκετά σημεία που μας κάνουν να ανησυχούμε για το μέλλον της κτηριακής κατάστασης των υποδομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων και συνεχίζει:

´Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Στον προγραμματισμό τεχνικών έργων ο Δήμος προβλέπει 300.000 ευρώ, από ίδιους πόρους, για συντήρηση του συνόλου των σχολικών κτηρίων του νέου και διευρυμένου Δήμου Χανίων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας).

Στον ίδιο προγραμματισμό δεν προβλέπει πουθενά την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων (αν και αυτές τις έχει εξαγγείλει δύο φορές τα δύο προηγούμενα χρόνια η τ. Νομαρχία Χανίων) και δεν προβλέπει, επίσης, κανένα έργο αυτεπιστασίας.

Στην περίληψη των εσόδων του προσχέδιου του προϋπολογισμού, που δόθηκε στον εκπρόσωπό μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης, η κρατική επιχορήγηση για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων (ΣΑΤΑ σχολείων) παρουσιάζεται αθροιστικά με την κρατική επιχορήγηση (ΣΑΤΑ). Οπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος που προεδρεύει της Επιτροπής Διαβούλευσης, από αυτά οι 155.000 ευρώ αφορούν τα κτήρια των σχολείων και θα τα διαχειριστούν οι Σχολικές Επιτροπές, που αν και Απρίλιος ακόμα δεν έχουν συσταθεί. Ακόμα όμως και γι? αυτά τα χρήματα διατηρούμε επιφυλάξεις αν και κατά πόσο θα φτάσουν στα σχολεία, μιας και τα χρωστούμενα από παλαιότερα έργα που έγιναν με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ Σχολείων (όπως φαίνεται στους πίνακες του τεχνικού προγραμματισμού) ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ.

Χρειάζονται και νέα κτήρια αλλά και ικανή χρηματοδότηση για τη συντήρηση των ήδη υφιστάμενων για τον νέο Δήμο Χανίων, τα οποία είναι βεβαίως αρκετά και γενικά παλαιά κτήρια


digitalcrete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...