Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Απάτη με πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Απάτη με πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας αποκάλυψε η οικονομική αστυνομία. Τρεις εξέδιδαν έναντι αμοιβής, τα πλαστά πιστοποιητικά τα οποία οι μαθητές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ώστε να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με ευνοϊκότερες συνθήκες. Όμως η ασφάλεια Αττικής είχε ενημερώσει από το Φεβρουάριο το Υπουργείο Παιδείας και από τον Απρίλιο η λίστα με τα πλαστά πιστοποιητικά είχε φτάσει στη διεύθυνση εξετάσεων και στα κέντρα εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μη δώσει κανένας μη δυσλεκτικός μαθητής εξετάσεις με το ευνοϊκότερο σύστημα.

Μία συνταξιούχος λογοθεραπεύτρια από το Σισμανόγλειο, μία υπάλληλος στο αρμόδιο τμήμα και μία ψυχολόγος από το Παίδων Πεντέλης φέρονται ότι ζητούσαν και έπαιρναν από 300 έως 900 ευρώ για να εκδώσουν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας.

Η οικονομική αστυνομία εντόπισε το πρώτο πιστοποιητικό «μαϊμού» τον Οκτώβριο του 2011. Με την ολοκλήρωση της έρευνας αποκαλύφθηκαν 121 πλαστές πιστοποιήσεις δυσλεξίας . Οι 59 φαίνονται να έχουν εκδοθεί από το Πάιδων Πεντέλης με πλαστογραφημένες υπογραφές των γιατρών και των διευθυντών και οι 62 από το Σισμανόγλειο , χωρίς πρωτόκολλο ή με πρωτόκολλο άλλων ασθενών.

Με τα πιστοποιητικά δυσλεξίας οι μαθητές απαλλάσσονται από την υποχρέωση γραπτών εξετάσεων.

Η ασφάλεια Αττικής είχε ενημερώσει από το Φεβρουάριο το Υπουργείο Παιδείας και από τον Απρίλιο η λίστα με τα πλαστά πιστοποιητικά είχε φτάσει στη διεύθυνση εξετάσεων και στα κέντρα εκπαίδευσης. Έτσι όσοι μαθητές εντοπίστηκαν με τα πλαστά πιστοποιητικά, υποχρεώθηκαν να προσκομίσουν νέα πιστοποιητικά από νοσοκομεία ή τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση οι μαθητές έδωσαν κανονικά γραπτές εξετάσεις και όχι προφορικές όπως γίνεται στους μαθητές με δυσλεξία.

Με αφορμή το γεγονός, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ζήτησε πλήρη ενημέρωση από τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Με βάση τα στοιχεία αυτά το Υπουργείο θα μελετήσει το ζήτημα των πιστοποιητικών δυσλεξίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και τις εξελίξεις στην παιδαγωγική και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το νοσοκομείο Πάιδων Πεντέλης διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και που υπηρετούν στο νοσοκομείο καθώς και τις παραβατικές συμπεριφορές τους και στη συνέχεια να προβεί στις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.

Εκτός από τη δράση των τριων Ελληνίδων που εμπλέκονται στην υπόθεση θα διερευνηθεί αν όσοι ζητούσαν τα πιστοποιητικά γνώριζαν ή όχι ότι θα έπαιρναν πλαστά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...