Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Πανελλαδικές: Υπέκλεπταν κωδικούς υποψηφίων και υπέβαλλαν μηχανογραφικά

Δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή σχηματίστηκε σε βάρος δύο Ελλήνων ηλικίας 50 και 55 ετών, που κατηγορούνται ότι υπέβαλαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας μηχανογραφικά δελτία χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν αγνοία τους.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από καταγγελία δύο τελειόφοιτων Λυκείου ότι δεν μπορούσαν να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τους, είχαν ήδη υποβάλει πλαστά μηχανογραφικά, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να «κλειδωθούν».

Ακολούθησε σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν, μετά από ψηφιακή ανάλυση, ως κάτοχοι των ηλεκτρονικών ιχνών οι δύο εμπλεκόμενοι ημεδαποί, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...