Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Λουκέτο στη φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Λουκέτο κινδυνεύει η φοιτητική εστία του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ήδη η διοίκηση ενημέρωσε με επιστολή τους οικότροφους για την παύση λειτουργίας, χωρίς, όμως, να υπάρχει καμία δέσμευση για τη στέγαση των 75 φοιτητών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς η εστία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον Ιανουάριο, όταν δηλαδή η φοιτητική μέριμνα πέρασε στα χέρια των Πανεπιστημίων, επειδή ο νέος νόμος-πλαίσιο επέβαλε την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, τα προβλήματα διογκώθηκαν. Μάλιστα, πέντε φορές μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα!

«Αν κλείσει η εστία θα αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας, γιατί χρήματα για νοίκι δεν υπάρχουν», δηλώνει στην εφημερίδα ο φοιτητής Στέλιος Σπαντιδάκης οικότροφος της εστίας στη Δροσόπουλου. Και προσθέτει: «Από τον Γενάρη φαινόταν ότι θα κλείσει γιατί η χρηματοδότηση ήταν πενιχρή αν και τα μηνιαία έξοδα ήταν μόνο 30 χιλιάδες ευρώ».

Ο υπεύθυνος της φοιτητικής λέσχης ΑΣΟΕΕ, καθηγητής Επαμεινώνδα Πανάς περιγράφει με δηλώσεις του στην εφημερίδα την κατάσταση που επικρατεί: «Ως τώρα υπάρχουν μόνο 45 άδειες κλίνες στη φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων και δε γνωρίζουμε ακόμη ποιος θα είναι ο αριθμός των πτυχιούχων. Οι θέσεις αυτές εκτιμούμε ότι θα υπερκαλυφθούν. Όλα τα παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν μέχρι και ασθενείς φοιτητές. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να παρακαλείς τη ΔΕΗ να μην κλείσει το ρεύμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...