Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Άλλη μία απάτη με πλαστό μηχανογραφικό στην Αθήνα

Άλλη μία δικογραφία σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για περίπτωση υποβολής πλαστής δήλωσης μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας.

Η Δίωξη έφτασε σε αυτό το σημείο μετά από από έγκληση 65χρονου, πατέρα 18χρονης τελειόφοιτης λυκείου, που διαμένει στην Αθήνα, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κόρη του δεν μπορούσε να υποβάλλει το μηχανογραφικό της δελτίο γιατί άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της, είχαν ήδη υποβάλλει πλαστό μηχανογραφικό δελτίο, με αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης στην ιστοσελίδα να «κλειδωθούν».

Μετά την έρευνα της Αστυνομίας, τα ίχνη βρέθηκαν να ανήκουν σε μία 61χρονη, η οποία διαμένει στην Αθήνα. Από τους αστυνομικούς εικάζεται ότι η πλαστή δήλωση μηχανογραφικού υποβλήθηκε από το παιδί της 61χρονης. Κάτι τέτοιο είχε γίνει και στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις επειδή όμως ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ανήκει στην μητέρα, κατηγορείται αυτή για πλαστογραφία και απάτη με υπολογιστή.

Τελικά η Αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι της και κατέσχεσε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 61χρονης, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι για όλες τις περιπτώσεις αυτές, μετά τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών «ιχνών», ενημερώνεται άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...