Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Απλήρωτοι οι εκπαιδευτικοί των Δημόσιων ΙΕΚ

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για το τρέχων εξάμηνο στους εκπαιδευτικούς των Δημόσιων ΙΕΚ.

Αν και αποτελεί σκέτη κοροϊδία η δίμηνη εξόφληση μετά από τρία χρόνια παρακράτησης των δεδουλευμένων είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο τηρεί την δέσμευση που έδωσε στα μέλη του Σωματείου κατά την συνάντηση στις 10 Μάη στο Υπ. Παιδείας.

Είναι απολύτως σίγουρο ότι μετά την πρώτη επιτυχημένη απεργία που κήρυξε και οργάνωσε το Σωματείο στις 10 Μάη (με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρά τις πιέσεις μερικών διευθυντών για την δήθεν υποχρέωση των ωρομισθίων να αναπληρώσουν τις ώρες που χάθηκαν), οι υπεύθυνοι του Υπουργείου ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΝ. Η έναρξη των πληρωμών είναι αποτέλεσμα τις μεγάλης αποφασιστικότητας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που σταμάτησαν παθητικά να περιμένουν πότε θα πληρωθούν και αποφάσισαν να οργανωθούν και να κινηθούν δυναμικά διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!!. Το Υπουργείο ακόμα δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση κοινοποίησης του χρονοδιαγράμματος πληρωμής των δεδουλευμένων 2008 – 2010. Απαιτούμε την άμεση έκδοση εντολής για την πληρωμή όσων φακέλων της περιόδου (2008-2010) έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, αν και είναι ξεκάθαρο ότι οι επανέλεγχοι των φακέλων δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φτηνή δικαιολογία αναστολής των πληρωμών.
Συνεχίζουμε μέχρι να μας πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ που μας χρωστάνε. Η απόφαση για απεργία διαρκείας στην εξεταστική περίοδο, αν μέχρι τότε δεν έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων μας (περίοδος 2008-10), συναντά την καθολική αποδοχή των εκπαιδευτών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γραφτούν στο Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών και να συμμετέχουν στην οργάνωση του αγώνα ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΕΕΚ ( Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, Νέα Ιωνία ) την Τρίτη 31-05 στις 10 π.μ.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6950311149
Website: www.somatio.com
http://seae.forumgreek.com
e-mail: somatio_orom_anapl@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...