Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Στα όρια του λουκέτου το Πολυτεχνείο

Δραματικές χαρακτηρίζονται οι μειώσεις των δαπανών: στον τακτικό προϋπολογισμό από το 2009 στο 2010, η περικοπή έφτασε στο 35%, ενώ από το 2009 στο 2011 άγγιξε το 50%.

"Φωνή απόγνωσης" των εκπαιδευτικών για την λειτουργία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ίδρυμα είναι οριακή, από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς έχουν σταματήσει οι διορισμοί, ενώ έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης αρκετοί καθηγητές.

Ήδη η Αρχιτεκτονική Σχολή ανέστειλε τη λειτουργία της και σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του ΕΜΠ Σ. Σιμόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το Πολυτεχνείο λειτουργεί εκ των ενόντων και επί του παρόντος. Εξαντλούνται τα αποθέματά μας και, όπως λέμε οι μηχανολόγοι, είμαστε σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας».

Ο πρύτανης ανέφερε ενδεικτικά ότι σε τουλάχιστον 830 ανέρχονται οι καθηγητές που έχουν καταλάβει θέσεις, αλλά δεν διορίζονται. Μεγάλη, όμως, είναι και η χρονική καθυστέρηση στις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ, ενώ υπάρχει "υποστελέχωση" της τάξης του 30% στο διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην Αρχιτεκτονική Σχολή ο Πρόεδρός της Σ. Ραυτόπουλος είπε:

"Ορισμένοι από τους διδάσκοντες φθάνουν τα 2 χρόνια αναμονής, ενώ η αναλογία καθηγητή /φοιτητών θα έπρεπε να είναι 1/14 και είναι 1/40 ή 50".

Ο Πρόεδρος των Μεταλλειολόγων Μηχανικών Δ. Καλιαμπάκος επισήμανε: "Στο σημείο που έχουμε φθάσει θα πρέπει ή να προσποιηθούμε ότι δουλεύουμε ή να πούμε την αλήθεια, ότι βρισκόμαστε σε οριακό σημείο".-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...