Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Γονείς και μαθητές έκλεισαν το Λύκειο-Γυμ​νάσιο Ελάτειας

Διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου Ελάτειας στις Πανελλαδικές

<<Δεν είμαστε "άβουλα όντα" και κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τις δικές μας και των παιδιών μας>>, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση για την κατάληψη του Λυκείου
Γυμνασίου Ελάτειας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ελάτειας, εκπροσώπων Συλλόγων, φορέων, μαθητών, γονέων.

Διαβάστε το κείμενο της διαμαρτυρίας:
<<Στην Ελάτεια σήμερα, 2-5-2011,πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ελάτειας, σύσκεψη εκπροσώπων Συλλόγων, φορέων, μαθητών, γονέων και παρά πολλών πολιτών, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάργησης του εξεταστικού κέντρου Ελάτειας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Μετά από ενδελεχή συζήτηση και ανάλυση όλων των παραμέτρων του θέματος, η σύσκεψη αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Αποδοκιμάζουμε το κλείσιμο του Λυκείου Ελάτειας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων . Ενός σχολείου που πρωτοστατεί σε νέες μορφές εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως το αποδεικνύει με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα « αυτοαξιολόγησης» . Ενός σχολείου που από άποψη συνολικού δυναμικού αποτελεί το μεγαλύτερο του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Ενός Σχολείου ακόμη, του οποίου το εκπαιδευτικό προσωπικό δηλώνει ότι αν ο λόγος είναι η «εξοικονόμηση χρημάτων», δεν επιθυμεί να πληρωθεί για τη συμμετοχή του στη λειτουργία του εξεταστικού κέντρου.
2. Αρνούμαστε να δεχτούμε τη δημιουργία τετελεσμένων με τη μεθοδολογία των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Πιο συγκεκριμένα την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου της Ελάτειας ενώ διατηρούνται τα εξεταστικά κέντρα άλλων Σχολείων πολύ μικρότερων σε δυναμικό μέσα από μια διαδικασία διάτρητων κριτηρίων, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εντείνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στη διοικητική και πολιτική λειτουργία αυτού του τόπου.
3. Δηλώνουμε την αντίδρασή μας σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια τις πλάτες τις δικές μας και των παιδιών μας. Είτε πρόκειται για κρατικούς λειτουργούς που κόβουν και ράβουν ανάλογα με τις «πιέσεις» που δέχονται , είτε πρόκειται για εκπροσώπους της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας, που νομίζουν ότι είμαστε «άβουλα όντα», χωρίς λόγο και σκέψη.>>

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ

LamiaReport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...