Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Καζάνι που βράζει το ΤΕΙ Μεσολογγίου

Διάχυτη είναι η οργή και η αγανάκτηση στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ Μεσολογγίου για την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να μην συμπεριλάβει στο...
μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τρία τμήματα του ιδρύματος για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, τα οποία συγκροτούν τη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας (ΣΤΕΓ).
Μια απόφαση που δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου και η οποία ουσιαστικά προαναγγέλλει την υποβάθμιση του ιδρύματος, μιας και τα τρία τμήματα που δεν θα δεχθούν σπουδαστές συγκροτούν την μία από τις τρεις σχολές του ΤΕΙ και κατά συνέπεια τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η αυτοτέλεια του ιδρύματος, αφού για να θεωρείται αυτόνομο ένα ΤΕΙ θα πρέπει να συγκροτείται από τουλάχιστον δυο σχολές, οι οποίες να έχουν τουλάχιστον δυο τμήματα.
Με δεδομένο ότι στην τρίτη σχολή που έχει ιδρυθεί στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, η ΣΤΕΦ (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών) λειτουργεί μόνο το ένα τμήμα από τα δυο που είχαν προγραμματιστεί να λειτουργήσουν γίνεται κατανοητό, ότι το ΤΕΙ Μεσολογγίου χάνει την αυτονομία του, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.
Παράλληλα, έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει στις τάξεις των σπουδαστών που φοιτούν τα τρία τμήματα διότι βλέπουν το μέλλον τους με αβεβαιότητα, τόσο στο επίπεδο των σπουδών όσο και μετά το τέλος αυτών. «Τι αξία θα έχει το πτυχίο μας;» μας δήλωσαν προπτυχιακοί σπουδαστές.
Ήδη με επιστολή του στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, Βαγγέλης Πολίτης – Στεργίου εκφράζει την αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε και ζητά την ακύρωση της απόφασης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι ανακοινώσεις των συνελεύσεων των τριών τμημάτων.














messolonghinews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...