Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στην Αχαρνών

Κατάληψη στα γραφεία Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας στην οδό Αχαρνών έκαναν τη Δευτέρα (16/5) περίπου 100 εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επειδή δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, ενώ έχουν προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων για τις επόμενες ημέρες.

Οπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους, ύστερα από οκτώ χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, τα Κέντρα Επιμόρφωσης Ενηλίκων (ΚΕΕ) οδηγούνται στο τέλος της λειτουργίας τους. «Παρά το γεγονός ότι τα ΚΕΕ αναφέρονται ως δράση της Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης – το οποίο παρουσίασε επίσημα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στις 17/02 – οι ηγεσίες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του ΙΔΕΚΕ χωρίς καμία ουσιαστική δικαιολογία δεν προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες για συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΕ».

«Τα ΚΕΕ αποτελούν την πλέον αναγνωρίσιμη δομή παροχής Γενικής Εκπαίδευσης ενηλίκων σε όλη τη χώρα, αφού τα προγράμματά τους μόνο την τελευταία πενταετία (2006-2011) παρακολούθησαν 273.000 πολίτες» αναφέρουν οι εργαζόμενοι. Και σημειώνουν ότι η χρηματοδότηση των ΚΕΕ «προέρχεται από εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια και η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν επιβαρύνει το δημόσιο κρατικό προϋπολογισμό».

«Επομένως» καταλήγουν «είτε με τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΕ είτε στο πλαίσιο των νέων Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, οι συμβάσεις μπορούν να ανανεωθούν και έτσι να διασφαλιστούν και οι θέσεις εργασίας, καθώς και η ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης». tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...