Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Δεν έλαβε απόφαση για απεργίες η ΟΛΜΕ

Σε στυλ φοιτητικών εκλογών, κάθε παράταξη κατέβασε τη δική της πρόταση - Για να ληφθεί απόφαση για απεργία πρέπει να ψηφίσουν υπέρ τα 2/3 των προέδρων


Δεν ελήφθη καμία απόφαση κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ, καθώς η κάθε παράταξη στην ουσία κατέβασε τη δική της πρόταση για το πρόγραμμα κινητοποιήσεων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ δεν κατάφερε να βγάλει πλειοψηφική απόφαση καθώς οι διαφορετικές γραμμές μεταξύ ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν κοινή πρόταση.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σημειώνεται οτι οι διαφορετικές εισηγήσεις θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση κατά τη συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 10 Σεπτεμβρίου.

Για να ληφθεί απόφαση για απεργία πρέπει να ψηφίσουν υπέρ τα 2/3 των προέδρων δηλαδή ποσοστό 66.6%.

Η παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε με πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, η ΔΑΚΕ πρότεινε μία 48ωρη για τις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, το ΠΑΜΕ μία 48ωρη χωρίς να καθορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία η ΠΑΣΚΟ δύο 48ωρες 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...