Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Ο Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης υποστηρίζει ότι δεν είναι συντεχνιακά τα αιτήματα του κλάδου, καθώς «αφορούν τη δημιουργία ενός καλύτερου δημόσιου σχολείου και όχι του σχολείου της βαρβαρότητας, της τρόικας και του μνημονίου»

«Τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τον κλάδο, αλλά και το δημόσιο σχολείο» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται σε απόφαση για κινητοποιήσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Με τη διαθεσιμότητα των 2.500 εκπαιδευτικών της τεχνικής Παιδείας, που ουσιαστικά τίθενται στον προθάλαμο της απόλυσης, δημιουργείται πρόβλημα σε 20.000 μαθητές, οι οποίοι δεν θα βρουν στο σχολείο τους τις ειδικότητες που έχουν επιλέξει γιατί δεν θα υπάρχουν οι καθηγητές. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, η οποιαδήποτε μείωση του προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στους μαθητές και το σχολείο» εκτιμά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και προσθέτει: «Βρισκόμαστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και η κυβέρνηση ουσιαστικά έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στο δημόσιο σχολείο από τις συνεχείς περικοπές εδώ και μερικά χρόνια.

Περικοπές, οι οποίες συνεχίζονται με ένταση κάθε χρονιά τόσο στις δαπάνες όσο και στα άλλα ζητήματα, δηλαδή στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με τη μείωση και κατάργηση του εκπαιδευτικού προσωπικού κ.λπ.».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι δεν είναι συντεχνιακά τα αιτήματα του κλάδου, καθώς «αφορούν τη δημιουργία ενός καλύτερου δημόσιου σχολείου και όχι του σχολείου της βαρβαρότητας, της τρόικας και του μνημονίου».

Και δηλώνει: «Δυναμικά και ενωτικά το επόμενο διάστημα μαζί με άλλους εργαζόμενους, με τους γονείς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...