Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τα μόρια για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Από σήμερα έως και τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να πάρουν απόσπαση σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός, όπου θα κατατεθούν και τα δικαιολογητικά.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που επιθυμούν να αποσπαστούν σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μοριοδοτούνται με βάση τα εξής κριτήρια:

η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται αυξητικά ως ακολούθως:

α) μία (1) μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας

β) 1,5 μονάδα για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη

γ) δύο (2) μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω

-η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,

-η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες,

-οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής:

Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων). Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Οι εκπαιδευτικοί με μονογονεϊκή οικογένεια, λόγω απόκτησης παιδιών χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει. Οι εκπαιδευτικοί που είναι έγγαμοι, σε διάσταση, σε διάζευξη ή χηρεία ή με μονογονεϊκή οικογένεια λαμβάνουν πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.

Εν τω μεταξύ, επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών έστειλε χθες ο αιρετός εκπρόσωπος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Μπράτης.

Ο κ. Μπράτης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις με την έκδοση της εγκυκλίου για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών αλλά και της εγκυκλίου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια.

Ζητάει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να κάνουν τον στοιχειώδη οικογενειακό προγραμματισμό τους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...