Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Οι πρυτάνεις «αντεπιτίθενται» με την CREC

Δημιουργούν μη κερδοσκοπική εταιρεία για κοινή εκπαιδευτική πολιτική


Νέα δεδομένα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης δημιουργούν οι Πρυτάνεις, οι οποίοι θα δημιουργήσουν αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στα πρότυπα αντίστοιχων του εξωτερικού, προκειμένου να αποκτήσουν μία ενιαία εκπαιδευτική και ερευνητική πολιτική. 

Οπως λέει στο «protothema.gr» η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία Σαλή-Παπασαλή και προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, όπου θα οριστικοποιηθεί η πρόταση την ερχόμενη εβδομάδα, μόνο η Ελλάδα και η Σλοβενία δεν έχουν αντίστοιχο θεσμό.


Η εταιρία θα ονομάζεται «Σύνοδος Πρυτάνεων Ελληνικών Πανεπιστημίων ΣΠΕΠ» ή στα αγγλικά «Grec» δηλαδή «Greek Rectors Conference».

Μεταξύ των βασικών στόχων του νέου θεσμού θα είναι η επίσημη διαβούλευση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, μέσω θεσμοθετημένων οργάνων, η δημιουργία πλατφόρμας προβολής των έργων των Πανεπιστημίων, η αξιολόγηση των ΑΕΙ και η εκπροσώπησή τους σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο φορέας θα λειτουργεί με ειδικές επιτροπές και ομάδες εργασίας, ενώ θα έχει και το δικό του σάιτ στο ίντερνετ για τη συνολική παρουσίαση των πανεπιστημιακών θεμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...