Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Σιμόπουλος και Μιμίκου στον δεύτερο γύρο

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ανάμεσα στα δύο επικρατέστερα σχήματα που συμμετείχαν χθες στον επεισοδιακό πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών, στην οποία εμποδίστηκε η συμμετοχή των φοιτητών, γίνεται σήμερα στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. 

Στη σημερινή μάχη συμμετέχουν οι δύο από τους τέσσερις συνδυασμούς που έλαβαν χθες τις περισσότερες ψήφους. Στο πρώτο σχήμα υποψήφιος πρύτανης είναι ο κ. Σίμος Σιμόπουλος με υποψηφίους αντιπρυτάνεις τους κ.κ. Ι. Αβαριτσιώτη και Α. Μοροπούλου που έλαβαν ποσοστό 36,6% και στο δεύτερο η κ. Μαρία Μιμίκου με υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ.κ. Α. Μπουντουβή και Γ. Αθανασούλη και με ποσοστό 28,9%. 

Ενας από τους δύο συνδυασμούς θα διαδεχθεί τη σημερινή πρυτανική αρχή, που αποτελείται από τον πρύτανη κ. Κ. Μουτζούρη και τους αντιπρυτάνεις κ.κ. Γ. Σπαθή και Ι. Πολύζο. Τα σχήματα με υποψηφίους πρυτάνεις τους κ.κ. Δ. Τσαμάκη και Δ. Τσαμπούλα έλαβαν ποσοστά 23,9% και 10,5% αντίστοιχα και θα είναι οι ρυθμιστές του δεύτερου γύρου. 

Στη χθεσινή πρώτη ημέρα των εκλογών σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές- μέλη οργανωμένων παρατάξεων, καθώς δεκάδες φοιτητές- μέλη της παράταξης ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) εμπόδιζαν από το πρωί την πρόσβαση των συμφοιτητών στους στις κάλπες, αντιδρώντας στον νόμο-πλαίσιο που προβλέπει καθολική ψηφοφορία των φοιτητών. 

Το μεσημέρι, φοιτητές της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις κάλπες οργανωμένα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο και μικροσυμπλοκές μέσα στον χώρο της ψηφοφορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...