Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

«Λουκέτο» σε δύο Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου!!!


Στο… εκτελεστικό απόσπασμα οδηγείται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο.Μετά την αδυναμία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία αποκάλυψε δημόσια ο απερχόμενος Πρύτανης Ιωάννης Γεροθανάσης, να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα, καθώς και την αναμενόμενη συγχώνευση σχολών, τώρα πλήττεται και το ΤΕΙ Ηπείρου.Ένα από τα καλύτερα τμήματά του, αυτό της Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, έχει αβέβαιο πλέον μέλλον.Την ίδια στιγμή τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής στην Ελλάδα, θα έχει το τμήμα Εφαρμογών των Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα). Θα κυμανθεί κάτω από 4.500 μόρια!
ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο «Καλλικράτης» στην εκπαίδευση, που εφαρμόζεται λόγω οικονομικής κρίσης, ματαίωσε, όπως όλα δείχνουν την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, με τη μη αυτονόμηση των τεσσάρων Σχολών των Ιωαννίνων, που εδρεύουν στο Αγρίνιο.Όμως με την επαναφορά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων των τεσσάρων Σχολών του Αγρινίου θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο το οικονομικό κατρακύλισμα του Ιδρύματος.
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η… πτώση του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου (Άρτα) οφείλεται κατά κύριο λόγο τόσο στην έλλειψη χρηματοδότησής του, όσο και στην πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού για το «νέο σχολείο», σύμφωνα με την οποία στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκουν και εμπειροτέχνες μουσικοί.
Αυτό τονίζουν διδάσκοντες και διδασκόμενοι, οι οποίοι οργάνωσαν μάλιστα και σχετική εκδήλωση.Καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος ζητούν «την ομοιότροπη μεταχείριση του αντικειμένου της μουσικής με όλα τα άλλα σχολικά γνωστικά αντικείμενα».Επιθυμούν να υπαχθεί άμεσα η μουσική στην ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Να μη μείνει η λαϊκή και παραδοσιακή μουσική μακριά από τις υψηλές προδιαγραφές που θεσπίστηκαν για τους άλλους κλάδους.Αντιδρούν, όπως υποστηρίζουν, στην αντιμετώπιση της μουσικής ως περιθωριακής.Διεκδικούν μια μουσική εκπαίδευση με όραμα και πνοή, στο ύψος των ακαδημαϊκών απαιτήσεων που διαμορφώνει η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...