Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Απολογισμός δράσης της απερχόμενης πρυτανικής αρχής του ΑΠΘ


Μείωση της εγκληματικότητας κατά 70% - 80% στην πανεπιστημιούπολη, νέοι δημοκρατικοί θεσμοί όπως η «ανοιχτή σύγκλητος» και το «ανοιχτό πανεπιστήμιο» είναι μερικές από τις δράσεις, για τις οποίες εμφανίσθηκε υπερήφανη η απερχόμενη πρυτανική αρχή του ΑΠΘ, παρουσιάζοντας το μεσημέρι τον απολογισμό της στους δημοσιογράφους.

Πλαισιωμένος από τους αντιπρυτάνεις, ο πρύτανης Αναστάσιος Μάνθος υπενθύμισε τη λειτουργία, επι των ημερών του, του Συνηγόρου του Φοιτητή, τις επιτροπές εσωτερικού ελέγχου, το Ιδρυματικό Καταθετήριο Επιστημονικών Εργασιών, το μητρώο ερευνητών, τον εξορθολογισμό της διαχείρισης κληροδοτημάτων, "το απαιτητικό έργο" της αξιολόγησης των Σχολών και των Τμημάτων, το σχεδιασμό και υλοποίηση νέων κτιριακών μονάδων παράλληλα με την αναβάθμιση των υφιστάμενων, τον εκσυγχρονισμό της βιβλιοθήκης, τη δημιουργία νέας έδρας Unesco για τη μετανάστευση, την εθνικότητα και τον πολυπολιτισμό, τον ηλεκτρονικό "Ιάσων" για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, το "πλούσιο" ερευνητικό έργο και την προώθηση της Αριστείας και της Ποιότητας.

Ο νέος πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, που αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου, παρέλαβε τον απολογισμό 2006-10, σ΄ένα τόμο 160 σελίδων, όπως και τα αρχεία της εσωτερικής αξιολόγησης του πανεπιστημίου, ευχαριστώντας για το "εύφορο έδαφος".

"Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο", είπε, "γνώρισε στις μέρες σας εντιμότητα και αξιοπρέπεια. Το γεγονός ότι οι σημερινές πρυτανικές αρχές επέλεξαν έναν τέτοιο τρόπο να λογοδοτήσουν δείχνει βαθιά δημοκρατική συνείδηση, αλλά και το δικό μας βαρύ χρέος, που παραλαμβάνουμε τα ηνία του ΑΠΘ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...