Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Πληρώνουν τους βαθμολογητές


Νέα Υπουργική Απόφαση που διασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων των ασχολούμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στις πληρωμές
Ενα βήμα πιο κοντά στη λύση της λευκής απεργίας των εκπαιδευτικών μετά την νέα Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη τη Δευτέρα και διασφαλίζει την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων των ασχολούμενων στις Πανελλαδικές εξετάσεις με χρηματικά εντάλματα προπληρωμής.
Σκοπός του υπουργείου είναι να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στις πληρωμές και να διασφαλιστεί η διεξαγωγή των διαγωνισμών στα ειδικά μαθήματα και η βαθμολόγηση των γραπτών.
Οι καθηγητές αρνούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη να συνεχίσουν τη βαθμολόγηση των γραπτών διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις των αμοιβών τους, αλλά και τον χρόνο της πληρωμής τους.
Με το νέο προεδρικό διάταγμα λύνεται το ένα αίτημα, της άμεσης καταβολής, παραμένει όμως το θέμα του ύψους των αμοιβών, οι οποίες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα για μία κατηγορία από τους εμπλεκόμενους που είναι το επικουρικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς που καταχωρούν τις βαθμολογίες.
Το πρωί της Τρίτης θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να καθορίσει τη στάση του, ύστερα από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...