Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα Μπορεί: Μεταπτυχιακοί Φοιτητές πρώτευσαν σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικού Σχεδίου

Ομάδα φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος Full Time MBA του ALBA Κολλεγίου Διοίκησης Επιχειρήσεων πρώτευσαν για τρίτη φορά στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου «European Business Plan of the Year» συναγωνιζόμενοι με φοιτητές από τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Μεταπτυχιακές Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως το London Business School, το IESE, SDA Bocconi, κλπ.

Το ALBA, συμμετέχοντας από το 2001, έχει λάβει τα περισσότερα βραβεία (3 πρώτα, 2 δεύτερα και ένα τρίτο) ενώ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα προσκληθεί στο διαγωνισμό.

Οι σημαντικές αυτές επιτυχίες καταδεικνύουν πως η χώρα έχει αστείρευτες πηγές δημιουργικότητας, καινοτομίας, εργατικότητας και επιτυχίας σε διεθνή ανταγωνιστικά μέτωπα.

Η νικήτρια ομάδα του ALBA - υπό την επίβλεψη του Δρος Βασίλη Θεοχαράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή Marketing και Επιχειρηματικότητας – πρότεινε ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ανάπτυξη καινοτόμων και εύχρηστων συσκευών για άτομα με προβλήματα όρασης. Οι συσκευές στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών, όπως για παράδειγμα, το ειδικό λειτουργικό ρολόι που εντοπίζει αντικείμενα και αναπαράγει συγκεκριμένους αναγνωρίσιμους ήχους για κάθε ένα από αυτά.

Ο Διαγωνισμός European Business Plan of the Year είναι ο μακροβιότερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός επιχειρηματικού σχεδίου. Θεσμοθετήθηκε το 1993 και στόχο έχει να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν ομάδες φοιτητών από κορυφαίες Ευρωπαϊκές Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, μόνον κατόπιν προσκλήσεως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...