Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Αν αποφασίσουν επιστράτευση, εμείς θα την «σπάσουμε»

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί - Ξεπερνά το 90% το ποσοστό των τοπικών ΕΛΜΕ που στηρίζουν την απόφαση για απεργίες


Ξεπερνά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσυφάκη, το 90% το ποσοστό των τοπικών ΕΛΜΕ που στηρίζουν την απόφαση για επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνέλευσης - ενημέρωσης με εκπροσώπους των ΕΛΜΕ της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Κοτσυφάκης προανήγγειλε κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων, καθώς και προσφυγή των καθηγητών κατά της διαθεσιμότητας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στόχος μας είναι να συμπορευθούμε με άλλους κλάδους, είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ενώ όταν ρωτήθηκε για την προοπτική της απεργιακής κινητοποίησης, δήλωσε πως στο τέλος της κάθε εβδομάδας οι αποφάσεις θα επικυρώνονται εκ νέου με γενικές συνελεύσεις.

«Ο κλάδος μας αποφάσισε ουσιαστικά μια μεγάλη κινητοποίηση, από τις 16 του μήνα, με πενθήμερα επαναλαμβανόμενα που θα επιβεβαιώνονται κάθε εβδομάδα από τις γενικές συνελεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αποφασίσει επίταξη των καθηγητών, ο κ. Κοτσυφάκης ήταν κατηγορηματικός. «Δεν μπορεί -είπε- να δεχτεί η κοινωνία το σχολείο να είναι στρατώνας. Από κει και πέρα, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει οτιδήποτε, θα μιλήσουμε κι εμείς με άλλο λόγο. Το συνέδριό μας αποφάσισε ότι η απεργία μας θα γίνει σε κάθε περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...