Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Η ΔΗΜ.ΑΡ. καταγγέλει προγραφές και στοχοποιήσεις προσώπων.

Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετικά με τη συκοφαντική επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Δάφνης Γαβρίλη

Οι καταγγελίες και οι ύβρεις που εξαπολύονται, με αβάσιμα τεκμήρια, εις βάρος της καθηγήτριας και διαμερισματικής συμβούλου κ. Δάφνης Γαβρίλη σχετικά με πρωτοβουλίες της γύρω από την επιστροφή στην ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία των σχολείων, αποτυπώνουν με εύγλωττο τρόπο ότι η «λογική των άκρων», καθώς και οι ασύμμετρες μορφές πάλης («καταλήψεις διαρκείας») επιτείνουν την παρακμή του δημόσιου αγαθού της παιδείας. Για όσα θέματα εγείρονται για δραστηριότητες και διαδικασίες οι οποίες αφορούν την Δ. Γαβρίλη, οι καταγγέλλοντες οφείλουν να ενημερωθούν αρμοδίως από τα υπεύθυνα διοικητικά όργανα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Όσοι δεν ακολουθούν αυτές τις νόμιμες διαδικασίες και προβαίνουν σε επιπόλαιες δημόσιες καταγγελίες, ανοίγουν το δρόμο στο γνωστό φαιοκόκκινο μπλοκ που παρεμποδίζει συστηματικά το εκπαιδευτικό έργο και εξαγγέλλει προγραφές και στοχοποιήσεις προσώπων.

Ο τομέας Παιδείας της ΔΗΜΑΡ δηλώνει την υποστήριξη του στις συναινετικές μορφές διαλόγου και στηρίζει τις πρωτοβουλίες υπέρ των «ανοιχτών σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...