Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Professional Diploma in Speech Therapy (Λογοθεραπεία)

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, σε συνεργασία με το Edexcel, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πιστοποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Professional Diploma in Speech Therapy (Λογοθεραπεία), που οδηγεί στην απόκτηση Professional Diploma, ενός πιστοποιημένου επαγγελματικού τίτλου σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου, με διεθνή αναγνώριση, που εκδίδεται απευθείας από το Edexcel International, έναν φορέα που υπάγεται στο Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας.

Το Professional Diploma in Speech Therapy, είναι το μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα της Λογοθεραπείας. Δεδομένου ότι απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους , το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη λογοθεραπευτικών θεραπειών και τεχνικών.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στη διάρκεια δύο εξαμήνων με τη μορφή part-time (2 απογεύματα την εβδομάδα) ή distance-learning (2 ημέρες / μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του λογοθεραπευτή, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου.

Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και λογοθεραπευτές.

Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:

1ος Εξάμηνο:

Κατανόηση Ειδικών Αναγκών, Θεωρίες Αντίληψης και Μάθησης, Ανάπτυξη Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων, Ανάπτυξη Λόγου και Γλώσσας, Ανατομία, Φυσιολογία και Νευρολογία.

2ος Εξάμηνο:

Διάγνωση και Αξιολόγηση Δυσλειτουργιών Λόγου, Διαχείριση Δυσλειτουργιών Προφορικού Λόγου, Υποστήριξη Οικογενειών και Ανάπτυξη Κοινοτικών Υπηρεσιών, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Έρευνας.

Το Professional Diploma in Speech Therapy προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα και απευθύνεται σε Πτυχιούχους και Φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, από τους κλάδους της Παιδαγωγικής και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς και βεβαίως σε Νηπιαγωγούς, Παιδαγωγούς, Δασκάλους και Καθηγητές.

To Mediterranean College είναι Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από το Υπ. Παιδείας για τις δομές του στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. (Άδεια Λειτουργίας: 92769/ΙΑ/18-8-2010 - ΦΕΚ 1302 Β’ –Αθήνα-, 92800/ΙΑ/6-8-2010 – ΦΕΚ 1248 Β’ –Θεσσαλονίκη-). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, είναι αναγνωρισμένο από το BAC ( British Accreditation Council) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, από το 1977, μεταφέρει τη Βρετανική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Mediterranean College. The Power of Knowledge. Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Βαλαωρίτου 9 - Τηλέφωνο: 2310 287 779 , www.medcollege.edu.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...